Drikke
Sjeldent kule og gode kjøp fra Burgund

Sjeldent kule og gode kjøp fra Burgund

Denne nykommeren har noen riktig så interessante og ikke helt strømlinjeformete hvite burgundere (og noen røde) å by på.
Aase E. Jacobsen
30 Oktober 2014 - 06:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Sarnin-Berrux Saint Aubin 2012 (17067)er et virkelig kupp, men som det kun finnes 200 flasker av, så her gjelder det å hive seg rundt. For dette er usedvanlig mye vin for pengene. En strålende vin som nyter godt av ekstra gunstig beliggenhet (ved 300 m.o.h.) og jordsmonn (kalkholdig leire).

Gode matviner

St. Aubin gir ofte bedre vinvaluta enn kommunevinene fra naboen Meursault. Men Sarnin-Berrux’ utgave, Sarnin-Berrux Meursault 2012 (17068), er også veldig god, men altså noe dyrere.

Deres topp-meursault, Sarnin-Berrux Meursault Blagny 1er Cru 2012 (17069), er besnærende, men den har sin pris. Det er dog en vin som tåler og bør lagres lenge.

I det «akseptable» prisleiet finner vi også viner fra den noe mindre kjente appellasjonen St. Romain som i form av Sarnin-Berrux Saint Romain Blanc 2012 (17041)gir en vellykket hvit burgunderstil som også lagrer godt. Den røde utgaven, Sarnin-Berrux Saint Romain Rouge 2012 (17040), er en ganske så kul pinot noir, med lette naturvintoner, og med gode muligheter på matbordet.

Denne produsenten lager også strålende st. romain

Det var nøyaktig slik Domaine Sarnin-Berrux startet i 2004, rundt et bord fylt med godt kjøtt og gode viner, i St. Romain. Her hadde Jean-Marie Berrux overtatt noen parseller som han dyrket biodynamisk, og vennen Jean-Pascal Sarnin drev sammen med kona Veronique Moiroud-Monnot et enkelt, men sjarmerende hotell (maison d’hôtes de charme) på den opprinnelige vingården Domaine Corgette.

Leker seg med spanske druer

Konseptet er en såkalt negoçiantbasert virksomhet men med fokus på å lage så naturlige viner som mulig. De kjøper derfor druer fra økologisk eller biodynamisk drevne vinmarker. I vinkjelleren brukes ingen tilsettingsstoffer, ei heller gjær, bortsett fra en lett svovling før flasketapping.

Til forskjell fra de fleste andre vinprodusenter i Burgund opererer Sarnin-Berrux også utenfor nærmiljøet. De leker seg nemlig med å hente garnacha-druer fra Navarra for så å lage vinen i Burgund, men denne vinen finnes altså ikke i Norge.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her