Sjokkbillig og rågodt

Denne vinen er trolig det aller beste du finner til under hundrelappen på polet i dag.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Nå betyr ikke tre-fire kroner noe i den store sammenhengen, men rent psykologisk kan noen kroner ha stor effekt. I hvert fall når det er snakk om å befinne seg over eller under den magiske hundrelappen.

Finnes overalt

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Med en pris på 99 kroner fremstår Ch. de Viella Tradition 2006 (80042) som "sjokkerende billig" - ikke bare imponerende billig som var dommen da den ble lansert sist høst . Selv ikke tilhengerne av turer over grensen kan rettferdiggjøre bensinforbruket, for denne vinen finnes i absolutt alle polutsalg.

For denne lave prisen får du altså en vin med deilig mørk bærfrukt, flott friskhet og fine tanniner. Flott kandidat for middagsbordet i dag, men også noe å legge i kjelleren de neste fire årene.

Bare gode råvarer
Til tross for at den er laget av en velansett produsent i Madiran i Sørvest-Frankrike, er ikke dette noen dyr vin på hjemmemarkedet heller. Det skyldes at Alain Bortolussi ikke har dårlige råvarer. Ei heller toppvinen, Prestige, som dessverre ikke er å få tak i her til lands, koster mye. Og langt mindre enn vinene fra appellasjonens mest kjente navn som Alain Brumont .

Forskjellen på Tradition og Prestige, er dels vinmarkens beskaffenhet, utbytte og bruk av nye fat. Vår vin har bare en andel som har vært i kontakt med eik, og kun bruk sådan. Etter litt over to år er fatpreget helt integrert, og vinen har hatt godt av det ekstra halvåret i flaske siden den ble lansert.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. de Viella Tradition 2006

Produsent:
Alain Bortolussi
Utvalg:
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Madiran
Pris:
117,90 kr
Varenummer:
8004201
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen