Ukens drink

Ramos Gin Fizz

Skal du følge MGP i år, er det dette du skal ha i glasset - men start treningen på forhånd

Skal du følge MGP i år, er det dette du skal ha i glasset - men start treningen på forhånd

Denne hvite og fluffy drinkklassikeren står i stil med den norske artisten Tix' nå snart legendariske kostyme.
21 Mai 2021 - 12:00

Uansett hva du mener, er det umulig å forholde seg nøytral til noen og noe som skiller seg ut. Slik er årets MGP-artist som skal forsvare de norske fargene i Eurovision 2021. Og slik er drinkklassikeren Ramos Gin Fizz. Den enormt kremete munnfølelsen til denne gindrinken kan bli for mye for noen, mens andre ikke får nok. 

I drinkboken Mine favorittdrinker, signert Stig Bareksten - tidligere bartender, nå mest kjent for sine bestselgende og prisvinnende destillater, er denne drinken en av høydepunktene.  Han skriver at " så populær var den, at Ramos måtte ansette 20 bartendere til å kun
lage denne drinken, som er kjent for sin lange miksetid." Og ja den er mer omstendelig, og det kan hende at den første du lager ikke blir like fluffy, men som med alt i livet, er det snakk om trening. Og den gangen du lykkes, blir du blir rikelig belønnet. Ramos-en han peker til er Henry C. Ramos som laget denne drinken første gang i 1888 på baren Imperial Cabinet Saloon i New Orleans og den siste i 1919. Siden er den blitt en sann amerikansk drinkklassiker innlemmet i The Museum of the American Cocktail.

På Svanen i Oslo lager de denne drinken til perfeksjon

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Ramos Gin Fizz

Ramos Gin Fizz

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene, bortsett fra sodavann, i en shaker. Tørr-rist kraftig (uten isbiter).

Fyll shakeren med is og rist igjen. Sil over i et Collins-glass.

Hell litt sodavann frem og tilbake mellom de tomme halvdelene av shakeren for å få med den gjenværende eggehviten og hell deretter i glasset.

Tips:
Appelsinblomstervann (maks 3 dråper) kan sløyfes og erstattes med 2 dråper vaniljeekstrakt. 

Tips:
I originalen ble det brukt Old Tom Gin - en søtere gintype som var den enerådende ginstilen før London Dry Gin tok over. Prøv gjerne Bareksten Old Tom Gin eller en av de andre på markedet. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Stig Bareksten

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her