Skinnstekt uer med mangoravioli

Vi må selvsagt foreslå litt fisk i jula, og valget i dag faller på uer. En fet fisk som kan serveres på mange forsjellige vis, og som matcher vin godt dersom du gjør kloke valg. Og i dag får du mange gode råd om hva du skal velge til denne fisken.

Dagens rett er det Stig Juelsen, tidligere kjøkkensjef på N.B Sørensens Dampskips Expedition i Stavanger og utgiver av kokeboken NB! , som står for.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Skinnstekt uer med mangoravioli

Fremgangsmåte

Pass på å skrape skjellene av fisken og lag tre snitt i skinnet. Stek i panne på middels høy varme med skinnsiden ned i ca. 4 - 5 min. Vend og stek ferdig i ca. 1 minutt.

Følg bruksanvisningen på pakken for cous-cous, husk at hvis du bytter ut vannet med kyllingkraft eller fiskekraft får du bedre smak. Rist spisskummin litt i en tørr panne på middels varme for å få frem aromastoffene bedre. Fres løk, hvitløk, persille, mint og sultaner i litt olivenolje, bland det i cous-cousen og tilsett tilsutt tomatene og smak til med sitronsaft og salt og pepper.

Skrell mangoen og kutt den slik at du får store tynne skiver. Legg en til to skiver på en smurt stekeplate med ca. 50 g cous-cous oppå, og legg så en ny skive med mango over. Tett til i kantene og form som en ravioli. Stekes i ovn på 120 grader i 10 min.

Saus
Ripsen kjøres i en blender og siles. Tilsett sukker og reduser saften ned til halvparten. Rør inn smøret som i en beure blanc. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Yann Aker

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen