Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift på julemat (klikk)
Skogs-kongens drøm
Skogs-kongens drøm

Fremgangsmåte
Legg elgekjøttet i ildfast form.
Mos lauken godt, og varm den sammen med litt olje og litt kviteseid-smør. Bland i resten, og smør alt på elgekjøttet.
Steikast i bakarovnen på nederste rille fram til kjernen av kjøttet holder ca 60-65 grader.
Ta kjøttet ut og la det ligge til det blir kjølig. Settes deretter i kjøleskap med folie rundt. Skjerast i tynne skiver før servering.
Hakk valnøttane og sellerirota. Del druene i 2 og fjern eventuelle steinar. Del eplene og stangsellerien i bitar på størrelse med ei 5-krone. Del ananasbitane i 2. Bland alt forsiktig.
Sendt inn av Janne Gravir, 5563 Førresfjorden
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Denne magnumen vil du gjerne ha i huset
Den er både knallgodt priset og en drøm å drikke. Den finnes også i normalflaske og ikke minst som en unik rosevin.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Denne herlige chiantien fungerer til mer enn pasta
Her får du så deilig sangiovesekarakter som du kan forvente for denne prisen.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Han tar albariño er stykke lenger
Vinene til Rodrigo Méndez er så langt unna den lette og fruktige albariño-stilen som forbindes med Rias Baixas, det er mulig å komme.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Lag denne fargerike varianten av falafel for en ny og spennende opplevelse
Rødbeter gir både mer farge, høyere næringsinnhold og god smak til disse fantastiske vegetarbollene
Les hele sakenWienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og magisk smaksopplevelse
Les hele sakenBli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.
Les hele saken