Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
800 g skreifilet med skinn
2 stk fennikel
olje eller smør
salt
Paprikasaus:
2 rød paprika
2 ss finhakket løk eller sjalottløk
2 ss olivenolje/smør
4 dl fiskekraft/buljong
1 dl kremfløte
1 ts maisennamel
1 ts provencekrydder
salt og pepper
Skrubb skinnet og skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss litt salt på fisken og stek den i olje med skinnsiden ned.
Stek den til skinnet er gyldent og sprøtt, snu den og stek raskt på den andre siden.
Rens og del fennikel i båter og damp den noen minutter i lettsaltet vann.
Paprikausen:
Del paprikaen i to og stek den i stekeovn ved sterk varme, gjerne under grill. La dem ligge til de får svarte flekker. Ta dem ut og avkjøl i plastpose. Rens dem, dra av skallet og mos dem.
Surr løken myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl. Tilsett kremfløte og paprikamos og kok opp. Sil sausen, smak til med salt og pepper og tilsett provencekrydder.
Sendt inn av
Eksportutvalget for fisk
Foto: Alf Börjesson
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn
her
.