Skreifavoritt til knallpris

Denne rødvinen er fortsatt like herlig som første gang jeg smakte den.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Rødvin fra det regnfulle vinho verde-land høres i utgangspunktet ut som en dårlig ide, men Solar de Serrade Vinho Verde 2012 (43868) er ikke bare vanvittig bra priset, men også en seriøs og karakterfull vin med flott mineralkarakter samt strålende friskhet i bærpreget.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Herlig lav alkohol
En svært god matvin som fungerer perfekt til skreimøljas utfordringer, men som også tåler vanskelige smaker som det tørkete og salte i klippfisken. Uovertruffen til brandade eller hjemmelaget fiskegrateng . Og så har den herlig fattige 11,5 prosent alkohol, et sjeldent syn i dag.

Trenger en måned eller to
Det er imidlertid ikke bare den røde utgaven av Solar de Serrade som er vellykket i 2009. Et år som ga druer med god modning. Også den hvite Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2014 (42594) er en virkelig lekkerbisken med god fylde, super syrefriskhet og god fasthet.

I øyeblikket svært ung, men etter noen måneder i flaske, og akkurat passe i forhold til sommersesongen, vil den bli himmelsk. Men allerede nå fungerer den godt til sjømat med fedme, enten sesongens skreimølje eller en mer klassisk rett som kveite med smørsaus.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Solar de Serrade Vinho Verde 2014

Produsent:
Soc. Agr. Vinho Alvarinho de Monção
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Vinho Verde
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
4386801
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2018

Produsent:
Savam
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Monção
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
4259401
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen