Bransje
Slavomir fra The Thief er norsk Beefeater-vinner

Slavomir fra The Thief er norsk Beefeater-vinner

Tsjekkiske Slavomir Kytka fra The Thief Bar i Oslo representerer Norge i 2015 Beefeater MIXLDN.
Redaksjonen
30 September 2015 - 11:36

Han vant den norske uttakingen med sin cocktail 21 Century. Den skal forhåpentligvis sørge for sterk norsk plassering i den globale finalen i London i januar neste år.

Cocktailen er inspirert av Londons multikulturelle samfunn hvor ingrediensene er hentet fra Slavomirs opprinnelsesland Slovakia, de japanske turistene som flokker seg rundt i Londons gater og de Italienske arbeiderne innen hotell, restaurant og bardrift. Ifølge juryen er cocktailen en god representant for årets tema som går ut på å lage en twist på en klassisk gincocktailoppskrift fra senest 1950, inspirert av det moderne London, med enten Beefeater eller Beefeater 24 som base.

-Norge fortsetter å imponere meg både på nivå og hastigheten nye barer og bartendere har utviklet seg over hele landet. Tidligere er blitt representert to ganger av den fantastiske Truls Thomsen, men nå er det en annen bartender som skal ut å erobre verden i årets Beefeater MIXLDN, Slavomir, sier internasjonal Brand Ambassador Sebastian Hamilton-Mudge om vinnercocktailen etter finalen.

Dette var drinken Truls Thomsen konkurrerte og vant med

Han legger til:

-Dette var en av de vanskeligste konkurransene jeg har dømt og det er fantastisk å se hvordan det norske bartendersamfunnet pusher og støtter hverandre til å bli bedre. Vinnercocktailen har en strålende kompleksitet som gir smaken en dybde i ganen som utviklet seg underveis, samtidig som den påså at Beefeater 24 var helten i cocktailen. Dette var kombinert med et smart konsept som reflekterte Londons velkjente multikulturelle samfunn ved å ta smaker og ingredienser fra rundt om i verden og samle de sammen i harmoni.

21 Century drinkoppskrift

21 Century drinkoppskrift
Ingredienser

45 ml Beefeater 24
15 ml aprikos-shrub
15 ml Yuzu sake
15 ml malurtlikør

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene i en shaker, rist godt og sil over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med einebær og en tørket sitron- og appelsinskive.

Tips1:
Yuzu-sake er ikke i salg i Norge. Men hvis du blander yuzu- og sitronsaft med en junmaisake kommer du ganske nær.

Tips2:
Shrub lager du ved å blande like deler frukt og sukker med 1/3 god hvitvinseddikog ha det hele i et glass med lokk. La stå i kjøleskapet i en uke. Sil av og hell saften i en rengjort flaske. Shruben holder i en uke i kjøleskap.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Slavomir Kytka, The Thief Bar

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her