Bransje
Slavomir fra The Thief er norsk Beefeater-vinner

Slavomir fra The Thief er norsk Beefeater-vinner

Tsjekkiske Slavomir Kytka fra The Thief Bar i Oslo representerer Norge i 2015 Beefeater MIXLDN.
Redaksjonen
30 September 2015 - 12:36

Han vant den norske uttakingen med sin cocktail 21 Century. Den skal forhåpentligvis sørge for sterk norsk plassering i den globale finalen i London i januar neste år.

Cocktailen er inspirert av Londons multikulturelle samfunn hvor ingrediensene er hentet fra Slavomirs opprinnelsesland Slovakia, de japanske turistene som flokker seg rundt i Londons gater og de Italienske arbeiderne innen hotell, restaurant og bardrift. Ifølge juryen er cocktailen en god representant for årets tema som går ut på å lage en twist på en klassisk gincocktailoppskrift fra senest 1950, inspirert av det moderne London, med enten Beefeater eller Beefeater 24 som base.

-Norge fortsetter å imponere meg både på nivå og hastigheten nye barer og bartendere har utviklet seg over hele landet. Tidligere er blitt representert to ganger av den fantastiske Truls Thomsen, men nå er det en annen bartender som skal ut å erobre verden i årets Beefeater MIXLDN, Slavomir, sier internasjonal Brand Ambassador Sebastian Hamilton-Mudge om vinnercocktailen etter finalen.

Dette var drinken Truls Thomsen konkurrerte og vant med

Han legger til:

-Dette var en av de vanskeligste konkurransene jeg har dømt og det er fantastisk å se hvordan det norske bartendersamfunnet pusher og støtter hverandre til å bli bedre. Vinnercocktailen har en strålende kompleksitet som gir smaken en dybde i ganen som utviklet seg underveis, samtidig som den påså at Beefeater 24 var helten i cocktailen. Dette var kombinert med et smart konsept som reflekterte Londons velkjente multikulturelle samfunn ved å ta smaker og ingredienser fra rundt om i verden og samle de sammen i harmoni.

21 Century drinkoppskrift

21 Century drinkoppskrift
Ingredienser

45 ml Beefeater 24
15 ml aprikos-shrub
15 ml Yuzu sake
15 ml malurtlikør

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene i en shaker, rist godt og sil over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med einebær og en tørket sitron- og appelsinskive.

Tips1:
Yuzu-sake er ikke i salg i Norge. Men hvis du blander yuzu- og sitronsaft med en junmaisake kommer du ganske nær.

Tips2:
Shrub lager du ved å blande like deler frukt og sukker med 1/3 god hvitvinseddikog ha det hele i et glass med lokk. La stå i kjøleskapet i en uke. Sil av og hell saften i en rengjort flaske. Shruben holder i en uke i kjøleskap.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Slavomir Kytka, The Thief Bar

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her