Ciabatta i dampovn

Ciabatta i dampovn

Fremgangsmåte

Dag 1:
Hell vann, melk og gjær i en stor bolle, og la blandingen stå i 5 minutter. Tilsett deretter sukker og rør om.

Bland inn melet til en løs røre. Dekk bollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle, og la røren heve i 10-12 timer eller over natten. 

Dag 2:
Hell vann og gjær i en bolle, og la blandingen stå i 5 minutter før du rører om. Tilsett deretter olivenolje og gjærblandingen fra dag 1, og bland det godt. 

Rør inn mel og salt til en våt, klebrig deig. Elt deigen i 5 minutter. Etterhvert vil deigen få mer spenst og samle seg i midten av bollen, men den vil fortsatt være for løs til å kna med hendene. 

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle eller en tallerken, og la den heve til tredobbel størrelse og er full av luftbobler (ca. 3 timer). Du skal ikke slå deigen sammen. Strø godt med mel på to stekebrett, og ha ekstra mel i nærheten til hendene. 

Forvarm ovnen til 180 °C med 25 prosent* damp. 

Del deigen i to med en deigskrape mens den ligger i bakebollen. Form den første deigen til et rektangel som er ca. 30 cm langt. Ha godt med mel på hendene mens du drar i deigen. La fingrene gli langs sidene av brødet, og dytt kantene av deigen forsiktig inn på undersiden. Gjenta med den andre delen av deigen. 

La brødene heve utildekket i 20 minutter. De vil vokse både i bredden og høyden. 

Stek brødene i forvarmet ovn på 180 °C med 25 prosent* damp i 15 minutter. Slå deretter av dampen, og stek videre med over/undervarme (200 °C) eller varmluft (180 °C) i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen når 96-97 °C. Når de er ferdige lyder det hult hvis du banker lett på undersiden. 

Legg brødene til avkjøling på bakeristen. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Vurder oppskriften

Focaccia i dampovn

Focaccia i dampovn

Fremgangsmåte

Dag 1:
Bland sammen vann og mel, og elt i en kjøkkenmaskin til deigen er jevn og smidig. Det tar ca. 5-8 minutter på middels hastighet. 

Dekk deigen til med plastfolie, og la den hvile i romtemperatur i minimum 4 timer, gjerne over natten. 

Dag 2:
Smuldre gjæren oppi autolyse-deigen fra dag 1, og elt i en kjøkkenmaskin til gjæren er løst opp (ca. 5-8 minutter). Tilsett saltet og elt videre i ca. 5 minutter. 

La deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 3-4 timer. 

Dekk en ildfast form (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir, og pensle papiret lett med olje – gjerne en smakfull krydderolje. 

Ta deigen ut av bakebollen og kjevle den ut til den passer i formen. Pensle raust med olje, strø over ønsket topping (f. eks. løk, tomater, krydder osv), og dytt dette godt ned i deigen med fingrene. Det er fint å gjøre dette før andre heving, slik at toppingen får satt seg godt i deigen og ikke blir liggende løs på toppen. 

Dekk formen med plast og la brødet heve i ca. 2 timer. 

Start med å steke brødet på 180 °C med 25 prosent damp* og stek i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre i 20-25 minutter med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til skorpen blir gyllenbrun. 

Ta foccaciaen ut av ovnen og pensle på et nytt lag med olje, slik at skorpen blir enda mykere. Løft den deretter ut av formen, og avkjøl på rist. 

 * Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Se alle våre oppskrifter på focaccia 

Overrask med spennende rundstykker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her