UKENS KAKE: Slik blir favorittkaken enda bedre

Ukens kake Sjokoladepavlova med friske jordbær

Slik blir favorittkaken enda bedre

Pavlova er en av de nyere folkefavorittene blant festkaker. Denne vrien må du prøve.

Det er kombinasjonen av sprø seig marengs, myk fyldig krem og friske bær som gjør Pavlova til en unik smaksopplevelse blant kaker. Med litt sjokolade i marengsbunnen og i fyllet, blir det nesten en helt ny kake. Perfekt sammen med en god kopp kaffe under parasollen. Eller hvorfor ikke prøve et av de lette vinene vi foreslår til.

Prøv gjerne oppskriften på den klassiske pavlova

TIPS: Du kan selvsagt bytte ut jordbærene med bringebær som er en minst like god kombinasjon med sjokolade og marengs. Se flere nyttige kokketips

 
 

Sjokoladepavlova med friske jordbær

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

Marengsbunn
0.25 ts
250 g
Eggekrem
3 dl
0.5 dl
Fyll

Fremgangsmåte

Kakebunn:

Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

Brekk sjokolade i små biter, og ha dem i en glassbolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad) og smelt sjokoladen.

Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn, men pass på slik at den ikke svir seg.

Vend inn siktet maizena og eddik med en slikkepott. Ha i den smeltede sjokoladen og vend forsiktig rundt et par ganger til.

Legg et ark bakepapir på et stekebrett, tegn to sirkler etter en kakeform eller en tallerken, ca 20 cm i diameter. Fordel blandingen i sirklene og form det til to kaker, ca. 2,5 cm høye.

Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til bunnene er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

Eggekrem:

Visp sammen eggeplommer, melk, sukker og maizena i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp smeten under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen i kaldt vann.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Fyll:

Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med eggekremen. Rens jordbær og skjær dem i tynne skiver. Smelt sjokolade i en glassbolle over vannbad.

Montering:

Legg en marengsbunn på et fat. Ha på halvparten av kremblandingen og jordbærskivene. Legg på neste marengsbunn, resten av kremen og jordbærskivene. Pynt med litt smeltet sjokolade og et par hele jordbær med litt grønt. 

Tips:

Sett kaken sammen rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen