Drikke
Slik blir vårens festmeny episk - og du skal lage den – Matkurs 22. april

Slik blir vårens festmeny episk - og du skal lage den – Matkurs 22. april

Norges ledende kokker lærer deg å lage de lekreste festretter for vårens mange anledninger. Kvelden avsluttes med en festmiddag.
05 November 2014 - 15:05

La proffene lære deg hvordan du forbereder og gjennomfører en festmeny på beste mulige måte. Denne kvelden er det en 4-retters festmeny i vårlig drakt du får være med å lage. 

Gjennom dette kurset lærer du hvordan du går frem for å lage kveldens meny på en perfekt måte.

Du lærer om og er med på:

- Filetering, speking og røyking av ørret
- Rensing og tilberedning av kamskjell 
- Behandling og steking av kjøtt
- Tilberedning av sauser, majones og ulike grønnsaker
- Tilberedning av dessert
- Ulike anretningsteknikker 

Menyen du er med å forberede, og som du avslutningsvis denne kvelden får nyte til det fulle, finner du lengre ned på siden. Til alle rettene får du også servert vin nøye utvalgt av en av landets fremste vineksperter, Toralf Bølgen.

Dette får du oppleve: Deltagende matkurs med Norges ledende kokker.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Matservering: Ja – 4-retters middag. 
Kursavgiften dekker: Se detaljert oversikt nedenfor.

Dato og tid: Onsdag 22. april 2015, kl. 17.30 - ca. 22.30.

Pris: Kroner 1950 pr. person.
Sted: Bølgen & Moi Høvikodden, Henie Onstad Kunstsenter, Sonja Henies vei 31, 1311 Høvikodden.
Kollektivt: Flere muligheter, blant annet buss 151.
Gratis parkering!

OBS: Kun 24 plasser.

Meny

Bølgen & Moi
Vårens favortittretter

22. april 2015


*
Speket og lettrøkt ørret
Ørreten røkes ved bordet.
Grønn asparges, sitronmajones, epleperler, løyrom

*
Pannestekt kamskjell
Jordskokk, soyasmør, agurk

*
Ramsløk- og sitronbakt kalvemørbrad
Nykål, løk, morkelsaus, pressede poteter

*
Grand Marnier isparfait
Ristede mandler, rabarbra consommé, syltet rabarbra, lune mandelkaker


Til alle rettene får du servert vin nøye
utvalgt av Toralf Bølgen

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 15.04.15
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no.
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkter og tjenester fra Apéritif.
Spørsmål? Send en mail.

Kursavgiften dekker følgende:

• Deltakende matkurs (ca. 5 timer)
• Foredrag og veiledning av kokker
• Råvarene under kurset
• Smaksprøver underveis i kurset
• All drikke til bespisning under kurset
• 4-retters festmeny inkludert drikke
• Lån av utstyr under kurset
• Kurskompendium


Alle matkursene finner du her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

NHO har undersøkt hvor ofte folk spiser på restaurant

Restaurantbransjen har merket det at gjestene kniper igjen, og her er fasiten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her