Slik kan også fiskegrateng lages

Slik kan også fiskegrateng lages

Nussara Guldbergs gratinerte torsk melder seg på banen for å være med i NM for amatørkokk. Om det lykkes for vi vite om kort tid.

Å gratinere fisk er en velkjent måte å få hele familien til å spise fisk. Nussara Guldberg nøyer seg ikke med den vanlige framgangsmåten for denne hverdagshelten av en rett.

Les mer om andre typer makaroni enn de du vanligvis bruker i en fiskegrateng

Nussara er en fulltids matblogger hos www.justanotherfoodstory.com og er i tillegg utdannet som matteknolog. – Min lidenskap for mat går helt tilbake til barndommen, da jeg lærte å lage mat fra min mor. I de senere årene har jeg reist rundt om i verden og møtt ulike matkulturer som har styrket min lidenskap for mat, forteller hun.

Har du også en rett du har et lidenskapelig forhold til? Ja, så send den inn da vel

Gratinert pasta fylt med lettsaltet torsk og friske urter

Fremgangsmåte

Bechamelsaus:
Smelt smør på middels varme i en stor kjele, tilsett mel under kraftig omrøring med en visp, og kok i 1 minutt. Ta av kjelen og hell i melken under under omrøring og la det småkoke i 2-3 miutter. Tilsett cayennepepper, revet muskat og smak til med salt og pepper.

Fyll:
Forvarm ovnen på 200 grader. Trekk lettsaltet torskefilet i 6-8 minutter og legg til side. Finhakk vårløk, bladpersille, spinat og hvitløk og bland sammen i en stor bolle med revet sitronskall, sitronsaft, ricotta, gryereost, parmesan, pisket egg, cayennepepper, salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken og fyll enhver pasta med cirka 1 toppet teskje fyll. Legg først et lag med bechamelsaus/ostesaus i bunnen av ildfastform og legg pasta rekkevis. Avslutt med ostesaus og litt revet parmesan over.

Stekes i ovnen på midterste rad i 20 minutter eller til osten er gyllen. 

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Se alle de fristende oppskriftene på pizza vi byr på

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen