Ukens vin

Slike forhold gir god vin.

Denne hvitvinen er et realt kupp

Denne hvitvinen er et realt kupp

Her får du utrolig mye for pengene. Ikke bare smak av god vin, men også av historie.
Aase E. Jacobsen
12 Juli 2015 - 16:45

Angelucci Leonate Pecorino Colline Pescaresi 2014 har masse karakter og skiller seg derfor positivt fra mange av vinene i sin prisklasse. Her får du både mineralkarakter, parfymert frukt og god fylde for en rimelig penge.

Leonate Pecorino.

Den er dessuten laget av en drue som for ikke lenge siden var i ferd med å forsvinne fra Sør-Italias hardt pressete vinmarker. Heldigvis har flere produsenter tatt grep for å stoppe denne farlige utviklingen – biomangfold er lykkeligvis på moten i Italia, mye takket være SlowFood, bevegelsen som har gjort en kjempeinnsats for å ta vare på ikke bare Italias, men også hele verdens gastronomiske historie.

Derfor kan vi ha glede av viner laget av pecorino. En drue som ikke er skapt for moderne vinindustri som fordrer høyt utbytte og ukomplisert atferd. Pecorino er lavtytende og har sine nykker. Derfor blir det også god vin av den.

Her er en annen velkjent produsent som lager god vin av samme drue

Angelucci som produsenten med tilhold i Abruzzo heter, sørger for at den får ekstra mye karakter ved å lage drueskallene være med i 18 timer før gjæringen starter (og druene presses), såkalt kaldmaserasjon. I tillegg ligger vinen på bunnfallet etter gjæringen i fem måneder før flasketapping.

Det finnes mange flere pecorinoviner i salg på polet

Denne familiedrevne vingården nøyer seg ikke med å satse på pecorino, men også en annen nesten utryddet drue som heter moscatello di castiglione. Familien var involvert i den tiårige prosessen med å få den godkjent, og i 2003 var det klart for å lage vin av denne druen som det finnes skriftlige kilder om tilbake til 1700-tallet da den var en viktig inntektskilde i området.

På samme måte som pecorino bærer moscatello lite frukt og derfor ikke overlevde etterkrigstidens jakt på større volum. Angelucci lager faktisk fire viner av denne sjeldne druen, inkludert en halvtørr og en (søt) musserende utgave.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her