Slow Food etableres i Stavanger

I forbindelse med Stavanger Vinfest 2000 etableres den andre Slow Food-avdelingen i Norge. Stiftelsen skjer på Café Italia fredag 25. mars kl 18.30. Slow Foods lokalavdelinger kalles Convivium som kommer fra det latinske ordet for festmåltid eller festlig
Redaksjonen
19 Mars 2000 - 01:28

Arne Bertelsen fra Restaurant Baltazar vil sammen med "skapkokk" og Slow Food-entusiast Hans Petter Uleberg stå for kveldens helitalienske meny. Fra starten med en rekke antipasti via pasta, fisk, kjøtt, ost, dessert til biscotti vil innholdet både på tallerkenene og i glassene ha sitt utspring i støvellandet ved Middelhavet. I tillegg til måltidet vil Slow Food presenteres for gjestene. Det er satt et tak på 20 gjester til denne samlingen, og interesserte bør så raskt som mulig henvende seg til Café Italia på telefon 5185 9290. Riktig greie i riktig by At det er Stavanger som får det andre Norske conviviet, kommer ikke som noen bombe på noen av de som kjenner denne byen. Kombinasjonen av et sterkt fagmiljø rundt høyskolen og Gastronomisk Institutt, et spennende og allsidig restaurantmiljø og en rekke privatpersoner med mye matglede og livslyst gjør at man har et ypperlig utgangspunkt når Slow Food nå etablerer seg i byen. Måltidet som ramme og arena for ideutveksling og kreativitet vil ha gode kår i disse omgivelsene.

Slow Food vil være en nyttig brobygger mellom ulike miljøer og det nye conviviet vil bli mye mer enn en tradisjonell matklubb. Her skal miljøverneren som er opptatt av biologisk mangfold spille en like viktig rolle som slakteren som ønsker å levere de beste varene til sine kunder. Hver og en er viktige brikker i puslespillet som skal sikre oss ren mat, god mat, evnen til å nyte dette og bidra til å ta vare på tradisjonene.

- Skal vi få et bra Convivium i Stavanger, er vi avhengige av at folk som er interesserte i mat og vin deltar aktivt. Slow Food skal ikke bli en bransjeklubb,. men et treffsted for folk som er opptatt av måltidets kår i dagens samfunn. Mat og drikke som et snobbefenomen vil være et ikke-tema hos oss. Her skal du kunne utveksle ideer og treffe folk som er lidenskapelig opptatt av det gode livs mange fasetter, sier Craig Whitson som er initiativtaker til conviviet i Stavanger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her