Slow Food etableres i Stavanger

I forbindelse med Stavanger Vinfest 2000 etableres den andre Slow Food-avdelingen i Norge. Stiftelsen skjer på Café Italia fredag 25. mars kl 18.30. Slow Foods lokalavdelinger kalles Convivium som kommer fra det latinske ordet for festmåltid eller festlig lag, og nettopp dette blir rammen for etableringen på Café Italia.

Arne Bertelsen fra Restaurant Baltazar vil sammen med "skapkokk" og Slow Food-entusiast Hans Petter Uleberg stå for kveldens helitalienske meny. Fra starten med en rekke antipasti via pasta, fisk, kjøtt, ost, dessert til biscotti vil innholdet både på tallerkenene og i glassene ha sitt utspring i støvellandet ved Middelhavet. I tillegg til måltidet vil Slow Food presenteres for gjestene. Det er satt et tak på 20 gjester til denne samlingen, og interesserte bør så raskt som mulig henvende seg til Café Italia på telefon 5185 9290. Riktig greie i riktig by At det er Stavanger som får det andre Norske conviviet, kommer ikke som noen bombe på noen av de som kjenner denne byen. Kombinasjonen av et sterkt fagmiljø rundt høyskolen og Gastronomisk Institutt, et spennende og allsidig restaurantmiljø og en rekke privatpersoner med mye matglede og livslyst gjør at man har et ypperlig utgangspunkt når Slow Food nå etablerer seg i byen. Måltidet som ramme og arena for ideutveksling og kreativitet vil ha gode kår i disse omgivelsene.

Slow Food vil være en nyttig brobygger mellom ulike miljøer og det nye conviviet vil bli mye mer enn en tradisjonell matklubb. Her skal miljøverneren som er opptatt av biologisk mangfold spille en like viktig rolle som slakteren som ønsker å levere de beste varene til sine kunder. Hver og en er viktige brikker i puslespillet som skal sikre oss ren mat, god mat, evnen til å nyte dette og bidra til å ta vare på tradisjonene.

- Skal vi få et bra Convivium i Stavanger, er vi avhengige av at folk som er interesserte i mat og vin deltar aktivt. Slow Food skal ikke bli en bransjeklubb,. men et treffsted for folk som er opptatt av måltidets kår i dagens samfunn. Mat og drikke som et snobbefenomen vil være et ikke-tema hos oss. Her skal du kunne utveksle ideer og treffe folk som er lidenskapelig opptatt av det gode livs mange fasetter, sier Craig Whitson som er initiativtaker til conviviet i Stavanger.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen