Smak Alsace på sitt beste

Tirsdag den 4. juni er det duket for en hvitvinsmaking av de sjeldne. Du får servert hele 11 viner, der de tre siste representerer noe av det aller beste du kan smake fra dette franske vindistriktet. Ikke la denne unike sjansen til å smake viner for til s
Redaksjonen
20 Mai 2002 - 13:52

Serge Dubs, World's Best Sommelier 1989, skriver følgende om den siste vinen du skal få smake:
"A very deep colour, intense, bright, with beautiful green tinges. An exceptionally concentrated and aromatic bouquet, complex and over-ripe. Aromas of honey, quince jelly, with a spicy note. Liqueur-like, with race and distinction, plenty of body yet not heavy. A very long-living wine that will develop almost without limit. An exceptional wine, to sip on its own or with foie gras or desserts that are not too sweet."

Men dette er selvsagt ikke alt. Lenger ned på siden ser du de andre vinene du får servert denne kvelden.

Tyskland og Frankrike
Som elv har Rhinen gjennom tidene samvittighetsfullt vært med på å gi oss vin fra Rhindalen i Tyskland. Mindre kjent er det kanskje at denne elven også renner gjennom Frankrike. Og det er i Alsace den sørger for liv til et vindyrkingsområde som er omlag 15 km bredt og 100 km langt. Her finner vi terrasse etter terrasse med vinstokker og med et klima som faktisk gir bedre viner enn i Rhindalen.

Hver by i Alsace innehar vinmarker med fem til seks forskjellige jordsmonn. Dette er, sammen med utstrakt produksjon av éndrueviner, med på å gi viner med definert mineralsk karaktér og flott struktur.

I Alsace skilles druesortene inn i to grupper; de edle og de uedle. De vanligste sortene; riesling, gewurztraminer, pinot gris (tokay d'Alsace) og muscat er alle blant de seks edle.

Tyskerne, som i perioder gjennom historien har hatt herredømme over området Alsace, var ikke delaktig i lage kvalitetsvin fra vinmarkene i området. Først i 1945, når Alsace igjen kom på franske hender ble vinmarkene utviklet mot den kvalitet vi ser i dag. Hugel var da også én av de viktigste pionerene når området skulle gjenoppbygges.

Det er Etienne Hugel som kommer til Norge for å servere deg denne rekken av klassiske Alsace-viner.

Les mer om Alsace her

(Klikk på "Tasting notes" for smaksnotater på vinene du skal smake.)

Avholdt arrangement

Følgende 11 viner skal du få smake denne kvelden:
w Riesling Hugel 2000 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 140,00)
w Riesling Jubilée Hugel 1998 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 210,00)
w Gewurztraminer Hugel 2000 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 145,00)
w Riesling Hugel Vendange Tardive 1989 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 400,00) (WS:90p) (Parker:92p)
w Tokay Pinot Gris Hugel Vendange Tardive 1996 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 450,00)
w Gewurztraminer Hugel Sélection de Grains Nobles 1989 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 795,00) (WS:93p)

Avholdt arrangement

Tid: 4. juni kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Shippingklubben, Haakon VII's gt. 1, 0112 Oslo.
(Toppetasjen i Thiis-gården)

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 28.05.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 040602. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her