Sjeldent møte med norsk vinmaker og opplev 7 flotte viner
Foto: (NON DOS)
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker og opplev 7 flotte viner

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.
29 August 2025 - 12:38

Denne kvelden får du en sjelden mulighet til å delta på vinkurs og smaking med 7 unike prosjektviner fra noen av Europas viktigste vinområder. Bak står Progetto NON DOS, ledet av Jørgen Ljøstad, vinimportør, tidligere produktsjef i Vinmonopolet og med lang erfaring med vinproduksjon flere stedet i Italia. NON DOS-prosjektet begynte i 2008 med en drøm: å skape en kompleks, men lettdrikkelig Nebbiolo – en vin de i utgangspunktet bare skulle drikke selv, helt uten inngrep som tilsetninger, filtrering eller klaring. De fikk stor oppmerksomhet i internasjonal (italiensk inkludert) presse da 2011-årgangen av Felice ble lansert i 2013.

Norskprodusert vin til topps i Italia

Jørgen Ljøstad viser frem 7 fantastiske viner den 05. november. Foto: Privat

Det er Jørgen selv som kommer til å guide deg gjennom kvelden og fortelle deg om vinene du får servert i glasset. Jørgen har bakgrunn fra vinproduksjon i Piemonte og flere år som produktsjef i Vinmonopolet, før han var med på å etablere vinimportselskapet NON DOS. Selskapet bygger på en tydelig filosofi og et solid faglig fundament, med fokus på tradisjonell kvalitetsvin, slik den ble laget før det moderne inntoget av kjemikalier og tekniske snarveier. For Ljøstad handler det ikke bare om import, men også om å utvikle og produsere. Jørgen har fordypet seg i tradisjonelle teknikker og arbeider tett med vinmakere som holder fast ved håndverk og jordsmonn fremfor kjemikalier og tekniske snarveier. Resultatet er særpregede viner som bærer med seg både historie og stedets identitet. Du får blant annet smake Progetto NON DOS Sisto, Progetto NON DOS Barolo La Morra og Progetto Non Dos Vino Rosso, som vår vinanmelder Aase Jacobsen tidligere i år kåret til ukens vin: Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

NON DOS.png [51.56 KB]
Endringer kan forekomme

Bli med på en kveld hvor du får servert både kunnskap og viner utenom det vanlige!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her