Om du synes kanelbollene er for store og dermed mektige, er dette en god løsning. Holdbarheten er dessuten bedre, det vil si, det er ingen garanti for at ikke brødet blir spist opp raskt som fy - for så godt er det.
Ukens kake

Foto: (Lilechka75)
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.
Aase E. Jacobsen
18 September 2025 - 11:00
Pull-apart kanelbolle-brytebrød

Fremgangsmåte
- Smelt smør i en liten gryte. Tilsett melk. Væsken må ikke være varmere enn 37 grader.
- Rør inn gjæren.
- Tilsett resten av ingrediensene, men spar litt av melet - deigen skal være fuktig, men ikke flytende.
- Kna deigen godt og ha den i en bakebolle med lokk eller under et håndkle.
- La den heve på et lunt sted i omtrent 30 minutter.
- Fyll:
- Rør smør, brunt sukker og kanel godt sammen. Skjær epler i små terninger.
- Montering:
- Hell deigen på et melstrødd bakebord.
- Kjevle ut deigen til et rektangel (ca. 30 x 40 cm).
- Fordel fyllet på leiven og epleterningene på toppen.
- Skjær leiven i 4 strimler a ca. 10 x 30 cm og deretter i 6 slik at du får 24 rektangler.
- Kle en brødform med bakepapir.
- Legg de 24 deigrektanglene på høykant oppi brødformen. Den først og den siste skal ha siden med fyll vend innover.
- La etterheve under et håndkle i 15-20 minutter.
- Pensle med vispet egg.
- Stek ved 175 grader i 35-40 minutter til toppen av gyllen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå