Ukens kake
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Foto: (Lilechka75)

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.
18 September 2025 - 10:00

Om du synes kanelbollene er for store og dermed mektige, er dette en god løsning. Holdbarheten er dessuten bedre, det vil si, det er ingen garanti for at ikke brødet blir spist opp raskt som fy - for så godt er det.

Se våre andre oppskrifter på kanelboller

Pull-apart kanelbolle-brytebrød

Pull-apart kanelbolle-brytebrød

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en liten gryte. Tilsett melk. Væsken må ikke være varmere enn 37 grader.
  2. Rør inn gjæren. 
  3. Tilsett resten av ingrediensene, men spar litt av melet - deigen skal være fuktig, men ikke flytende.
  4. Kna deigen godt og ha den i en bakebolle  med lokk eller under et håndkle.
  5. La den heve på et lunt sted i omtrent 30 minutter.
  6. Fyll:
  7. Rør smør, brunt sukker og kanel godt sammen. Skjær epler i små terninger. 
  8. Montering:
  9. Hell deigen på et melstrødd bakebord.
  10. Kjevle ut deigen til et rektangel (ca. 30 x 40 cm).
  11. Fordel fyllet på leiven og epleterningene på toppen.
  12. Skjær leiven i 4 strimler a ca. 10 x 30 cm og deretter i 6 slik at du får 24 rektangler.
  13. Kle en brødform med bakepapir.
  14. Legg de 24 deigrektanglene på høykant oppi brødformen. Den først og den siste skal ha siden med fyll vend innover.
  15. La etterheve under et håndkle i 15-20 minutter.
  16. Pensle med vispet egg.
  17. Stek ved 175 grader i 35-40 minutter til toppen av gyllen. 

Se våre andre oppskrifter på kanelboller

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her