Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 27. januar

Unik mulighet til å smake 9 viner fra Barbaresco
Foto: (Foxys_forest_manufacture)

Unik mulighet til å smake 9 viner fra Barbaresco

Unik mulighet til å smake 9 lekre viner fra et av Italias aller mest spennende område.
Julie Helene Amundsen
09 November 2019 - 11:35

Nada Fiorenzo er kanskje ikke blant de aller mest kjente, men definitivt en av de beste produsentene vakre Piemonte huser. De holder til i åssiden nordvest for Treiso, i hjertet av Barbaresco, og her har det vært vinproduksjon helt siden 1921. Siden den gang har fire generasjoner med familien Nada produsert vin i dette området. I dag er det Danilo som står for vinmakingen, og det er hans jobb å bære arven videre. Han jobber i dag med å modernisere produksjonen, samtidig som han tar vare på kunnskapen han har fått fra sine forfedre. Dette for å utnytte vinmarkenes fulle potensial. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Nada Fiorenzos viner

  Foto: Francesco Rava

De eier vinmarker i områdene Rombone, Manzola og Montaribaldi. På disse bratte åskammene får vinstokkene tilgang på rikelig med sol, og det perfekte jordsmonn. Her dyrkes druene dolcetto, nebbiolo og barbera. På grunn av sin historie står disse områdene i dag på Unescos verdensarv. 

  Foto: alberto peroli 2012

Nadas filosofi er viktig for å forstå deres viner. De ønsker å påvirke vinene i minst mulig grad for fange lukt og smak. I deres vinmarker er det ingen sprøyting, druene er håndplukket for å sikre at de er blitt perfekt modne og hver parsell har hver sin vinifikasjon.

Denne kvelden kommer Danilo Nada, og han har med seg svært lekre viner. Man får blant annet mulighet til å smake to årganger Barbaresco Montaribaldi og hele tre årganger Barbaresco Rombone blant annet en godbit fra 2010. Dette blir en unik mulighet til å utforske det beste av Piemonte. Bla ned for å se vinlisten.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her