Smaksbombe

Ukens vin er en chilensk smaksbombe som vi vet passer de norske ganer godt. Du har sikkert smakt den før, men nå er den kommet i ny og bedre årgang. Og den er i salg i de fleste polbutikker. 020999.

Carmen Cabernet Sauvignon er nå kommet i ny og bedre årgang, 1997 (kroner 94, varenr. 7059, basis). En meget vellaget vin fra den andre siden av kloden, nærmere bestemt Chile. Fyldig og rik i smaken med fin friskhet, mørke bær, sjokolade og krydder. Mye bær- og kryddersødme og mye vin for pengene.
 
En utmerket vin til kryddersterke kjøttretter. Men den går også godt til biff med béarnaisesaus for dem som sverger til denne klassiske og trygge vrien på biffen. Den er spesielt velegnet som rødvinskos etter at maten er inntatt.
 
Carmen Vineyards er en tradisjonsrik virksomhet i Chiles hurtigvoksende vinindustri. Faktisk Chiles eldste vinhus med aner tilbake til 1850. Navnet har det fått etter konen til grunnleggeren. Kvaliteten har siden dens viner kom på det norske markedet vært svært god. Og ukens vin er belønnet med en rekke priser opp gjennom årene.
 
Tekst: Aase E. Jacobsen
02.09.99
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen