Smaksrik toscaner

Denne uken anbefales du en rødvin fra en lite og ukjent del av Toscana. En smaksrik vin til vellaget grillmat som dessuten er et av de beste kjøpene fra denne delen av Italia. Men slå til i dag, for i juli går prisen opp noen kroner. 160699.

Fra et av Italias minste vinområder kommer Parrina Rosso 1997. Vinmarkene ligger et steinkast fra og med vakker utsikt over den toscanske vestkystens fasjonable badesteder. Nærheten til pengemaskiner som yachthavnene Porto Santo Stefano og Porto Ercole har vært en lykke for vinprodusentene i dette beskjedne DOC'et (denominazione d'origine controllata), og både de røde, hvite og rosa vinene får ben å gå på i sommersesongen.
 
En av de beste utgavene har etter hvert funnet veien til norske polhyller. Parrina Rosso fra produsenten med samme navn, Fattoria La Parrina, koster kr 102,60 (bestillingsutvalget, 30515) og er et godt kjøp sammenlignet med hva du får for en hundrings ellers i Toscana.
 
Den har sangiovese til felles med sine brødre lenger inn i landet.

Ellers er drueblandingen noe mer utradisjonell med både merlot, cabernet sauvignon, malvasia nera og alicante. De to første myker opp sangioveses typiske syrlige karakter.
 
Parrina Rosso 1997 er en rund og myk vin med mye smak og fine tanniner. Den trives utmerket sammen med grillet kjøtt, så vel okse og lam som svin. Server den ved 16 grader. Det passer ikke bare vinen best men også årstiden. NB Prisen går opp med seks kroner fra 3. juli. Planlegger du storinnkjøp, lønner det seg altså å gjøre det nå.
 
Tekst: Aase E. Jacobsen.
16.06.99
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen