Smaksrik toscaner

Denne uken anbefales du en rødvin fra en lite og ukjent del av Toscana. En smaksrik vin til vellaget grillmat som dessuten er et av de beste kjøpene fra denne delen av Italia. Men slå til i dag, for i juli går prisen opp noen kroner. 160699.
Redaksjonen
15 Mai 1999 - 23:37

Fra et av Italias minste vinområder kommer Parrina Rosso 1997. Vinmarkene ligger et steinkast fra og med vakker utsikt over den toscanske vestkystens fasjonable badesteder. Nærheten til pengemaskiner som yachthavnene Porto Santo Stefano og Porto Ercole har vært en lykke for vinprodusentene i dette beskjedne DOC'et (denominazione d'origine controllata), og både de røde, hvite og rosa vinene får ben å gå på i sommersesongen.
 
En av de beste utgavene har etter hvert funnet veien til norske polhyller. Parrina Rosso fra produsenten med samme navn, Fattoria La Parrina, koster kr 102,60 (bestillingsutvalget, 30515) og er et godt kjøp sammenlignet med hva du får for en hundrings ellers i Toscana.
 
Den har sangiovese til felles med sine brødre lenger inn i landet.

Ellers er drueblandingen noe mer utradisjonell med både merlot, cabernet sauvignon, malvasia nera og alicante. De to første myker opp sangioveses typiske syrlige karakter.
 
Parrina Rosso 1997 er en rund og myk vin med mye smak og fine tanniner. Den trives utmerket sammen med grillet kjøtt, så vel okse og lam som svin. Server den ved 16 grader. Det passer ikke bare vinen best men også årstiden. NB Prisen går opp med seks kroner fra 3. juli. Planlegger du storinnkjøp, lønner det seg altså å gjøre det nå.
 
Tekst: Aase E. Jacobsen.
16.06.99
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her