Det er mye enklere å tilberede smalahove enn  du tror

Smalahove har i løpet av de siste ti årene oppnådd kultstatus blant tradisjonsmaten vi mesker oss med i den hektiske førjulssesongen.

Gnafsing av fete syltelabber er typisk norsk førjulsspise i noen deler av landet. Andre er mer opptatt av å teste årets illeluktende, men smakfulle rakfisk. Og på skoltesøndag, siste søndag i advent, går store deler av Vestlandet mann av huse for den mest bestialske, ukristelige av alle førjulstradisjoner - smalahove.
 
Les mer om denne for noen bestialske tradisjonen nedenfor.
Artikler om smalahove
For noen grenser dette til barbari. For andre er det et av årets aller største høydepunkter. Vi snakker om smalahove. Som faktisk ikke er skumlere enn røykt og saltet lammekjøtt, skikkelig kraftkost som krever drikkefølge som holder samme hodemål.
Det er ennå noen uker til jul, men juleforberedelsene venter like rundt hjørnet. Midt i alt maset bør du også ta deg tid til å nyte førjulstiden og smake litt på all den gode julematen som etter hvert begynner å komme i butikkene. Forslag til drikke følger selvsagt med.
Smalahove er ikke noe hokus-pokus. Smaken er som røykt pinnekjøtt. Men det er nok utseendet som skremmer de førstegangsspisende.
Hurra, det er snart jul. Hvorfor ikke speke ditt eget pinnekjøtt eller lage dine egne pølser? Du bør sette i gang nå, for du trenger den tiden vi har frem til jul.

Oppskrifter

Drikke til smalahove

Smalahove minner ikke rent lite på det salte pinnekjøttet, og det fortjener et godt drikketilbehør. Les mer i testene du finner nedenfor for å finne din favoritt, eller søk i vår rikholdige polliste for drikkeforslag.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen