Mat
Det er mye enklere å tilberede smalahove enn  du tror

Det er mye enklere å tilberede smalahove enn  du tror

Smalahove har i løpet av de siste ti årene oppnådd kultstatus blant tradisjonsmaten vi mesker oss med i den hektiske førjulssesongen.
01 Desember 2007 - 02:02
Gnafsing av fete syltelabber er typisk norsk førjulsspise i noen deler av landet. Andre er mer opptatt av å teste årets illeluktende, men smakfulle rakfisk. Og på skoltesøndag, siste søndag i advent, går store deler av Vestlandet mann av huse for den mest bestialske, ukristelige av alle førjulstradisjoner - smalahove.
 
Les mer om denne for noen bestialske tradisjonen nedenfor.
Artikler om smalahove
For noen grenser dette til barbari. For andre er det et av årets aller største høydepunkter. Vi snakker om smalahove. Som faktisk ikke er skumlere enn røykt og saltet lammekjøtt, skikkelig kraftkost som krever drikkefølge som holder samme hodemål.
Det er ennå noen uker til jul, men juleforberedelsene venter like rundt hjørnet. Midt i alt maset bør du også ta deg tid til å nyte førjulstiden og smake litt på all den gode julematen som etter hvert begynner å komme i butikkene. Forslag til drikke følger selvsagt med.
Smalahove er ikke noe hokus-pokus. Smaken er som røykt pinnekjøtt. Men det er nok utseendet som skremmer de førstegangsspisende.
Hurra, det er snart jul. Hvorfor ikke speke ditt eget pinnekjøtt eller lage dine egne pølser? Du bør sette i gang nå, for du trenger den tiden vi har frem til jul.

Oppskrifter

Drikke til smalahove

Smalahove minner ikke rent lite på det salte pinnekjøttet, og det fortjener et godt drikketilbehør. For å finne din favoritt, søk i vår rikholdige polliste for drikkeforslag.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her