Sødmefylte favoritter til jordbærene

Om du ikke klarer å velge mellom søtt hvitt eller rødt til jordbærene, ta begge. De koster så lite.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Cascina Castlet Moscato d'Asti 2010 (32653) er en av mine favoritter blant moscatoene - denne sødmefylte boblevinen som har etablert seg som det optimale følget til jordbær . Også i årets versjon gjør den stor lykke, takket være sin flotte tropiske frukt og supre friskhet som balanserer sødmen veldig godt.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Også rabarbra
Den lave alkoholprosenten, 5,5, gjør at prisen på polet blir ekstra gunstig. Malvirà Birbét 2011 (48209) er enda svakere, bare 4,5 prosent, men like fruktig og innsmigrende. Men ikke uventet i en annen retning, mer mot rød frukt og bringebærdrops. Like deilig til jordbær som til rabarbra .

Lagringsdyktig
Moscato og brachetto er viner beregnet på nåkonsum, men førstnevnte har dokumentert evne til å beholde både friskhet og bobler lenge. Blant andre moscatoen fra Bera som før jul var tilgjengelig i 1986-årgang! Og i imponerende god form med flott preg av moden og syltet tropisk frukt, vingummi samt fine små bobler.

Enkeltvinmark
En annen "seriøs" moscatostil står Bricco Quaglia Moscato d'Asti 2010 (47951) for. Druene kommer fra én vinmark, Bricco Quaglia, og dette var den første enkeltvinmarksmoscatoen som ble laget. Jordsmonnet er kalkholdig og beliggenheten er ved 300 m.o.h., litt høyere enn øvrige deler av DOCG-et. Litt dyrere, men fortsatt veldig prisgunstig.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Cascina Castlet Moscato d'Asti 2015

Produsent:
Cascina Castlet
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
3265301
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Malvirà Birbét 2011

Produsent:
Malvira
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
126,00 kr
Varenummer:
48209
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Bricco Quaglia Moscato d'Asti 2010

Produsent:
Az. Agr. La Spinetta
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
150,00 kr
Varenummer:
4795101
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen