Solid håndverk til lavpris

Solid håndverk til lavpris

Denne rimelige rødvinen er signert noen av Sør-Frankrikes dyktigste vinmakere.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Les Vignes de l'Aire Effet Papillon 2010 (93541) er et veldig godt og ikke minst prisgunstig uttrykk for potensialet til vin fra Roussillon, den vestre delen av den franske middelhavskysten. Saftig med deilig preg av nyplukkete skogsbær, flott friskhet og lett bitt. En svært anvendelig vin rent matmessig som kan takke hoveddruen grenache og ståltankfremstilling for sin saftighet.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Gamle vinstokker
Den kommer fra negoçiantvirksomheten Les Vignes de l'Aire til det produktive vinmakerparet Marjorie og Stephane Gallet . Den er derfor ikke laget av deres egne druer, men fra råvarer som tilfredsstiller deres strenge krav.

For i egne vinmarker jobber paret biodynamisk. Det resulterer i viner med svært god konsentrasjon og dybde, som i Roc des Anges Reliefs 2009 (93530) . Den er laget av druer fra de eldste vinstokkene, 70-100 år gamle.

Behersker det søte
Da Apéritif besøkte Gallet-ene i 2004, jobbet Stephane hos Mas Amiel. Siden den gang har det unge paret flyttet vinkjelleren og hjemmet sitt til Montner litt lenger sør i Roussillon, Stephane har sluttet hos Mas Amiel og grand danoisen er ikke lenger minstemann. To barn har kommet til. Samtidig har det energiske paret startet en egen vingård i Maury, Les Terres de Fagayra , slik at Stephane kan holde sitt grep på søte viner i hevd. Og det lykkes han svært godt med. For fortsatt er arbeidsfordelingen at Marjorie tar seg av de tørre vinene og Stephane de søte, både av egne og kjøpte druer .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Les Vignes de l Aire Effet Papillon 2017

Produsent:
Vignes de l'Aire
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon , Côtes du Roussillon
Pris:
130,10 kr
Varenummer:
9354101
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Roc des Anges Reliefs 2016

Produsent:
Le Roc des Anges
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Languedoc-Roussillon , Côtes du Roussillon
Pris:
299,00 kr
Varenummer:
9353001
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen