Sommer i flaske og boks

Her er essensen av den norske sommeren i flytende form.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Frisk og sprudlende, uten bobler, som en lett havbris med innslag av grønne frukter og urter. Det er resepten for Lois, signert Fred Loimer , og som kommer i begge formater, Lois 2010 (46098) og Loimer Lois Grüner Veltliner 2009 (52370) . Så blir alle fornøyde.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Seriøst uttrykk
Ung og fersk grüner veltliner er bare herlig, så lenge den er vellaget. Og det er den alltid når den kommer fra grüner-spesialisten Loimer. Denne vinen som i år feirer tiårsjubileum og som oppstod som en impuls for å feire familiens førstefødte, har siden den gangen utviklet seg fra å være en vin etter heurige-konseptet , wienernes lettdrikkelige hvitvin, til å bli et seriøst utrykk for druen og området, Langenlois, som er den delen av Kamptal hvor Loimer holder til. Dens slanke friske stil til tross, tåler den ganske så mye smak i maten. Og den simplethen elsker alt med smør!

Kjøper druer
Nå er Lois ikke laget av Loimers druer alene, for avhengig av årgangen kjøper han inn det han ikke har selv. I 2009 kjøpte han halvparten. Siden det ikke er så mange som driver biodynamisk slik som Loimer, må han ta til takke med både økologisk konvensjonelt og dyrkete druer til sine eneste volumprodukter.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Lois 2018

Produsent:
Weing. Loimer
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Kamptal
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
4609801
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Loimer Lois Grüner Veltliner 2009

Produsent:
Weing. Fred Loimer
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Østerrike
Område:
Niederösterreich
Pris:
399,90 kr
Varenummer:
5237001
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen