Sommerfrisk flaske

Når store deler av landets befolkning bare må drømme om sommerfriske dager, kan de imidlertid finne stemningen i flasken. Ukens vin er en meget frisk hvitvin men med så mye fruktighet at selv de med syreangst lar seg forføre.

Domaine de Caillaubert Cuvée Ned Prestige 1999 (varenr. 33046, bestillingsutvalget, kr 99,90) er det lange og besværlige navnet på hvitvinen vi har valgt til å gi oss sommerfølelsen. Druene som er brukt i vinen er ugni blanc og colombard i like stor mengde, og de har vokst i kalkholdig leirjord med god drenering. Mens den første er relativt nøytral og frisk, gir den andre frukt og fylde.

Som alle andre hvitviner fra området Côtes de Cascogne er alkoholinnholdet dempet og syrenivået høyt. Friskheten balanseres av noe restsødme. Og dette er en av hemmelighetene bak den suksessrike hvitvinsresepten som produsenten Yves Grassa er ansvarlig for. Domaine de Caillaubert Cuvée Ned Prestige 1999 er derfor en utmerket matvin, perfekt for sommerlig spise, og spesielt retter med skalldyr eller fisk i litt fete sauser enten de er fløte- eller majonesbaserte. Men selvfølgelig utmerket å drikke som den er som aperitiff på verandaen eller som allroundvin på picnicen.

Yves Grassa har svært mange nordmenn hatt til bords allerede i det han pryder emballasjen til en av polets storselgende hvitviner, nemlig Tariquet i boks. Ukens vin stiller i en annen klasse enn Tariquet - uten forkleinelse for denne - men druene til ukens vin kommer fra en enkeltvingård, Domaine de Caillaubert, som Grassa kjøpte i 1990. Her lager han også utmerket rødvin Kombinasjonen bordvin og Tariquet er imidlertid av nyere dato i det eiendommen Château du Tariquet som Grassas oldeforeldre overtok for hundre år siden, er mest kjent for sin utmerkete armagnac. http://www.aperitif.no/tester/article.jhtml?articleID=316576

1999-utgaven med tilnavnet Cuvée Ned Prestige heter så fordi den er blandet spesielt i anledning av at Bergen er kulturby i 2000. Mer om det innholdsrike programmet finner du her: http://www.bergen2000.no/default.htm

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen