Sommerlig luksus

Når du er lei av å alltid velge den billigste hvitvinen og får lyst på litt luksus, er ukens vin en stor trøst i så måte. Her får du nemlig svært mye for pengene. Men denne store vinen fortjener de beste råvarene, så la frossenrekene ligge denne gangen.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Selv om du kanskje synes 156 kroner for en hvitvin er langt over det akseptable, bør du ofre litt tid på denne vinen for den er ikke mindre enn fantastisk, og da er halvannen hundrelapp faktisk rimelig!

Le MD de Bourgeois Sancerre 2011 (37649) dufter intenst av hvite blomster, gule frukter, sitrus, stikkelsbær og ikke å forglemme jordsmonn som kalk, flint og røyk. Smaken er fyldig med veldig god frukt i søtlig retning, flott druepreg, meget gode syrer som sitter svært godt og lenge. Ettersmaken byr på deilig frukt og kalk/mineralpreg. En vin til de store anledninger, som for eksempel når du har lyst på en ekstra god vin. Den fortjener uansett godt matfølge og er så fleksibel at den kan nytes til det meste innen sjømat, gjerne med rike, fete sauser eller godt krydret.

Le MD er produsert av Henri Bourgeois som har vært representert i Norge i nærmere tretti år. Le MD er en av hans beste viner, og en av de aller beste vinene fra Sancerre (midt i Loire-dalen) overhodet.. Årsaken er først og fremst at stedet druene vokser på er unikt og meget godt egnet til å gi vin med stor kompleksitet. Vinmarken har fått navn etter topografien, MD står for mont damné, altså forbannet fjell. Denne stupbratte skråningen ble forbannet av arbeiderne i hine hårde dager siden det var ekstra tungt å arbeide der. Fortsatt er arbeidet tungt siden druene må plukkes for hånd. I bratte skråninger er det skrinnere og tynnere jordlag samt bedre drenering enn på flatmark.

Dessuten treffer de viktige solstrålene druene bedre og spesielt når skråningen er sørvendt som i dette tilfellet. I Mont Damné som troner over Chavignol, den beste landsbyen i Sancerre ved siden av Bué, består jordsmonnet av kalkholdig leirjord av samme type som i de beste delene av Chablis. Dette jordsmonnet gir gode syrer, og det er nødvendig for et langt liv. For selv om druen i Sancerre er sauvignon blanc som ikke har samme lagringspotensial som chardonnay (i Chablis), vil det komplekse mineralbildet i denne vinen utvikle seg videre i inntil ti år. 2002 er nemlig et usedvanlig vellykket år i Loire og Sancerre.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen