Sommerlig påfyll

Norsk-chilenske Odfjell fortsetter å overbevise i billigsegmentet med en ny rød boksvin. Dessuten med en vellykket og prisgunstig hvitvin - i flaske.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Armador Sauvignon Blanc 2010 (56559) er en svært vellaget hvit chilener med både god druekarakter, fin friskhet og bra fylde.
Så kommer druematerialet da også fra Casablanca som 15 år etter at området ble "oppdaget", fortsatt er ledende i Chile når det kommer til kvalitetshvitvin.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Potensiell hit
Men det er rødvin laget av druer fra egne vinmarker som er Odfjells hovedprodukt. Kvaliteten på produsentens portefølje i det nest rimeligste prissjiktet, Armador , er svært overbevisende.

Den nye boksvinen, Odfjell Armador Cabernet Sauvignon Carmenère (52470) , er en potensiell hit hos den store horden av bokselskende nordmenn, tatt i betraktning dens store bløthet, innsmigrende karakter og totale fravær av grønnpreg som ofte skjemmer chilenske bib-er. Et preg som oftest kommer fra carmènere, men som også er et kjennetegn ved cabernet sauvignon når avlingene blir for høye eller at druene plukkes før de er helt modne.

Så jobbes det iherdig med å plukke druene når de er perfekt modne samt ikke minst å kontrollere avlingene hos Odfjell som er i ferd med å gå over til ikke bare økologisk, men også biodynamisk praksis i vinmarken.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Odfjell Armador Sauvignon Blanc 2018

Produsent:
Odfjell Vineyards
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Chile
Område:
Casablanca
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
5655901
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Odfjell Armador Cabernet Sauvignon Carmenère

Produsent:
Odfjell Vineyards
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
3.000l
Land:
Chile
Område:
Central Valley
Pris:
379,90 kr
Varenummer:
5247001
81 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen