Sommerlige fruktbomber

Denne produsenten lykkes også i å lage rimelige viner ved hjelp av sin unike oppskrift.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Tenuta Ulisses helt spesielle konsept lar seg gjennomføre også for viner i et mer hverdagslig prissjikt. Ikke for det, Unico-vinene koster bare en håndfull tiere mer enn Il Sogno-vinene som er navnet på nysatsingen. Forskjellen rent kvalitetsmessig er at det er større dybde i Unico enn Il Sogno. Men til å dekke sommerlige upretensiøse behov er de eminente.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lokale druer
Både Sogno di Ulisse Bianco 2010 (91984) og Sogno di Ulisse Rosso 2010 (91983) tåler mye smak i matfølget, både salte, røykte og krydrete toner, takket være den store fruktigheten. Men den hvite har hakket mer karakter enn den røde. Så er druemiksen mer spesiell all den tid trebbiano har fått følge av de lokale variantene pecorino og coccociola som har fått fornyet interesse i de senere år.

I kke rustikk
Den røde er laget av Abruzzos store drue montepulciano, men skiller seg mye fra andre viner i samme prissjikt siden den er kjemisk fri for det rustikke preget som ofte kjennetegner slik vin. Også Sogno di Ulisse Rosato 2010 (91985) er laget av denne druen i tillegg til litt merlot som er en av de internasjonale druene som Ulisse lykkes så godt med. Roséen er en ideell partner i disse lyse og varme tider, men kanskje først og fremst som terrassevin.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Sogno di Ulisse Bianco 2010

Produsent:
Ten. Ulisse
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
9198401
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Sogno di Ulisse Rosso 2010

Produsent:
Ten. Ulisse
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
9198301
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Sogno di Ulisse Rosato 2010

Produsent:
Ten. Ulisse
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
9198501
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen