Sør-Afrika tok de gjeveste prisene

Boland Kelder, en for de fleste ukjent vinprodusent, sikret seg overraskende flere av de prestisjefylte premiene i årets International Wine and Spirit Competition som ble utdelt under Vinexpo i Bordeaux. Nå kommer deres viner til
22 Juni 2001 - 02:00

Boland Kelder er en produsent uten kompromisser når det gjelder sann vinmakerkunst. Det viser konkurransens utnevnelser som Årets Beste Cabernet Sauvignon og Årets Beste Shiraz/Syrah. Veien til himmelen ble ikke lengre da de også ble utnevnt som Beste Sør-Afrikanske Produsent. Og vi tipper det nok uten den minste tvil kom som lyn fra klar himmel da budskapet fra presidenten i IWSC; Warren Winiarski, var at også den ærefulle tittelen Årets Vinmaker gikk til Altus Le Roux hos Boland Kelder.

Tok på kreftene
Glad og noe forvirret måtte han forståelig nok ut og samle krefter da utdelingen endelig var over, men det tok ikke spesielt lang tid før han igjen, som én av 2.200 utstillere var på plass i sitt upretensiøse avlukke på Sør-Afrikas stand under messen.

Ren karakter
Syv viner - tre hvite (sauvignon blanc, chardonnay, chenin blanc) og fire røde (pinotage, merlot, cabernet sauvignon, shiraz) - fikk Apéritif smake, akkompagnert av Altus' velvillige beretninger om egne idéer og tro på at Sør-Afrika igjen kan vise til mangfold i vinens uttrykksform.

Og selv om vi ikke skal skildre for mye her og nå, må vi innrømme at vi ble uvanlig imponert over syrestrukturen og den rene frukt disse vinene hadde som gjennomgående tema. Også eikekarakteren var nøye tilpasset den enkelte druesort og gjorde så absolutt ingen skam eller skade på vinen. At det overordnede mål er at druene må være ved korekt modenhet ved innhøsting levner det heller ingen tvil om at han oppnår.

13.07.2001: Vi har i dag mottatt melding fra Arcus Produkter at de i august starter tapping av Cabernet Sauvignon 2000 samt Shiraz 1999. Lansering av disse to vinene er beregnet til novemberlisten.

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her