Sør-Afrika tok de gjeveste prisene

Boland Kelder, en for de fleste ukjent vinprodusent, sikret seg overraskende flere av de prestisjefylte premiene i årets International Wine and Spirit Competition som ble utdelt under Vinexpo i Bordeaux. Nå kommer deres viner til
22 Juni 2001 - 02:00

Boland Kelder er en produsent uten kompromisser når det gjelder sann vinmakerkunst. Det viser konkurransens utnevnelser som Årets Beste Cabernet Sauvignon og Årets Beste Shiraz/Syrah. Veien til himmelen ble ikke lengre da de også ble utnevnt som Beste Sør-Afrikanske Produsent. Og vi tipper det nok uten den minste tvil kom som lyn fra klar himmel da budskapet fra presidenten i IWSC; Warren Winiarski, var at også den ærefulle tittelen Årets Vinmaker gikk til Altus Le Roux hos Boland Kelder.

Tok på kreftene
Glad og noe forvirret måtte han forståelig nok ut og samle krefter da utdelingen endelig var over, men det tok ikke spesielt lang tid før han igjen, som én av 2.200 utstillere var på plass i sitt upretensiøse avlukke på Sør-Afrikas stand under messen.

Ren karakter
Syv viner - tre hvite (sauvignon blanc, chardonnay, chenin blanc) og fire røde (pinotage, merlot, cabernet sauvignon, shiraz) - fikk Apéritif smake, akkompagnert av Altus' velvillige beretninger om egne idéer og tro på at Sør-Afrika igjen kan vise til mangfold i vinens uttrykksform.

Og selv om vi ikke skal skildre for mye her og nå, må vi innrømme at vi ble uvanlig imponert over syrestrukturen og den rene frukt disse vinene hadde som gjennomgående tema. Også eikekarakteren var nøye tilpasset den enkelte druesort og gjorde så absolutt ingen skam eller skade på vinen. At det overordnede mål er at druene må være ved korekt modenhet ved innhøsting levner det heller ingen tvil om at han oppnår.

13.07.2001: Vi har i dag mottatt melding fra Arcus Produkter at de i august starter tapping av Cabernet Sauvignon 2000 samt Shiraz 1999. Lansering av disse to vinene er beregnet til novemberlisten.

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her