Sør-Afrika tok de gjeveste prisene

Boland Kelder, en for de fleste ukjent vinprodusent, sikret seg overraskende flere av de prestisjefylte premiene i årets International Wine and Spirit Competition som ble utdelt under Vinexpo i Bordeaux. Nå kommer deres viner til
22 Juni 2001 - 02:00

Boland Kelder er en produsent uten kompromisser når det gjelder sann vinmakerkunst. Det viser konkurransens utnevnelser som Årets Beste Cabernet Sauvignon og Årets Beste Shiraz/Syrah. Veien til himmelen ble ikke lengre da de også ble utnevnt som Beste Sør-Afrikanske Produsent. Og vi tipper det nok uten den minste tvil kom som lyn fra klar himmel da budskapet fra presidenten i IWSC; Warren Winiarski, var at også den ærefulle tittelen Årets Vinmaker gikk til Altus Le Roux hos Boland Kelder.

Tok på kreftene
Glad og noe forvirret måtte han forståelig nok ut og samle krefter da utdelingen endelig var over, men det tok ikke spesielt lang tid før han igjen, som én av 2.200 utstillere var på plass i sitt upretensiøse avlukke på Sør-Afrikas stand under messen.

Ren karakter
Syv viner - tre hvite (sauvignon blanc, chardonnay, chenin blanc) og fire røde (pinotage, merlot, cabernet sauvignon, shiraz) - fikk Apéritif smake, akkompagnert av Altus' velvillige beretninger om egne idéer og tro på at Sør-Afrika igjen kan vise til mangfold i vinens uttrykksform.

Og selv om vi ikke skal skildre for mye her og nå, må vi innrømme at vi ble uvanlig imponert over syrestrukturen og den rene frukt disse vinene hadde som gjennomgående tema. Også eikekarakteren var nøye tilpasset den enkelte druesort og gjorde så absolutt ingen skam eller skade på vinen. At det overordnede mål er at druene må være ved korekt modenhet ved innhøsting levner det heller ingen tvil om at han oppnår.

13.07.2001: Vi har i dag mottatt melding fra Arcus Produkter at de i august starter tapping av Cabernet Sauvignon 2000 samt Shiraz 1999. Lansering av disse to vinene er beregnet til novemberlisten.

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her