Sørafrikanske røverkjøp

Plukk med deg en av hver fra taxfree'en og spar 156 kroner.

Vinene fra sørafrikanske La Motte er veritable røverkjøp i taxfreebutikken sammenlignet med polet. Kjøper du den røde shirazen   og den hvite sauvignon blancen , får du begge for kroner 178 mot kroner 334 på polet.

Vårvin
Hvitvinen er en representativ versjon av sauvignon blanc med fint innslag av urter og en del aspargestoner i tillegg til frisk gul frukt, også tropiske sorter. Den er frisk med lett sødme og god lengde. Utmerket til vårlig mat som asparges med hollandaisesaus eller til laks med urtesaus.

Tåler mye
Den røde La Motte Shiraz er en skikkelig smaksbombe med mye mørke søte skogsbærtoner, fat og sjokolade. Myk og innsmigrende men samtidig med god stofflighet og trøkk slik at den tåler selv de mest robuste kjøttretter som grillet rødt kjøtt med krydret tilbehør, i tillegg til en saftig biff.

Flyktninger
La Motte i Franschhoek har tradisjoner tilbake til 1709 da den franske hugenotten Pierre Joubert kjøpte eiendommen og kalte det opp etter sin fødeby i Provence, La Motte d' Aigues. Som han og familien hadde flyktet fra på grunn av forfølgelsene hugenottene ble utsatt for av de rettroende katolikkene. 

Operastjerne
På 70-tallet ble eiendommen kjøpt av Anton Rupert. I dag drives den av datteren Hanneli og mannen hennes Hein Koegelenberg. Hanneli Rupert er mest kjent som en av Sør-Afrikas ledende mezzosopraner. Mannen tar seg av vinene, godt hjulpet av Pietie le Roux, sjef for vinmarkene, mens hun turnerer verden rundt.

Deler på godene
På initiativ fra faren har La Motte har tilpasset seg den moderne tidsånden i Sør-Afrika som er å dele på godene med de ansatte - altså de ikke-hvite sørafrikanerne. Det innebærer å gi de ansattes familier skikkelig innkvartering, velferdsgoder samt ikke minst opplæring og utdanning. La Motte er imidlertid ikke en såkalt fair trade-vin . Fair trade går nemlig enda lenger og gir urinnvånerne større andel av overskuddet.
 

La Motte Shiraz 2012

Produsent:
La Motte Cellars
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Sør-Afrika
Område:
Western Cape
Pris:
277,90 kr
Varenummer:
5533301
87 Poeng
Les smaksnotatene »

La Motte Sauvignon Blanc 2008

Produsent:
La Motte Cellars
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Sør-Afrika
Område:
Western Cape
Pris:
209,90 kr
Varenummer:
5533401
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen