Spansk påskekupp

Du sparer 55 kroner på denne rødvinen. Dessuten er den perfekt til en assortert påskemeny.

Torres Gran Coronas 2004 koster 85 kroner i taxfreebutikken og det er 55 kroner mindre enn på polet ( Gran Coronas Reserva 2010 (1777) ). Men det er ikke bare besparelsen som gjør den verd å plukke med seg.

Tåler lagring
Denne utgaven av denne svært så velkjente vinen er nemlig ekstra god. Som alltid myk og innsmigrende, men i tillegg har den fin syre, bra tanniner og god saftighet, hvilket gjør den til en god matvin. Dessuten tåler den fint å ligge tre år til.

Men den likevel ikke like lagringsdyktig som dens storebror, Mas la Plana, som ble legendarisk da den i 1970-årgangen slo ut de fremste Médoc-slottene i en blindsmaking.

Kun på polet
1983-utgaven var nylig på besøk i Norge , og viste seg å være i storform. Nydelig modent solbærpreg, fine syrer og bløte innsmigrende tanniner. Og fortsatt med en del å gå på.

Om du har en god kjeller kan du prøve å lagre Mas la Plana 2003 i tjue år. Eller samme vin i treliters flaske, som må være et veldig morsomt objekt for kjelleren tatt formatet i betraktning. Men disse vinene må du altså på polet for å kjøpe.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen