Spar 157 kroner

Sikre deg noen virkelige hvite godbiter neste gang du er innom taxfree'n. De er dessuten 37 prosent billigere enn på polet.

De to chablisene fra J. Moreau , Chablis 2007 og Chablis Premier Cru Fourchaume 2006 , er henholdsvis 66 og 91 kroner billigere på flyplassen (Gardermoen, Værnes, Flesland, Sola og Kjevik) enn på polet.

Godt potensial
Og er dermed to av de beste kjøpene i taxfreehyllene. Og om du ikke er klar for hvitvin nå, så holder disse chablisene seg lenge i en god kjeller. De fleste chabliser drikkes nemlig altfor unge og begge disse vil ha godt av å ligge en stund.

For J. Moreaus "standardchablis" har mye karakter og i kombinasjon med en strålende årgang, borger det for et godt potensial, minst fire år. Men den smaker aldeles perfekt allerede til høstlige skalldyrbord. Fourchaume er en premier cru som kjennetegnes av stor kraft fra kombinasjonen av vinmarkens jordsmonn og lokalisering, og at den både kan nytes i ung alder samtidig som den har et godt lagringspotensial.

Mye av alt
I 2006 har den fått veldig mye av alt, og fremstår derfor som en veldig rik og kanskje litt atypisk chablis. Den vil imidlertid utvikle seg videre i minst fem-seks år. Og et godt valg for den som synes at vanlig chablis er litt i "letteste" laget rent aromamessig.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen