Drikke
Spar 40 kroner på taxfree

Spar 40 kroner på taxfree

Denne italienske rødvinen er et knallkjøp også på Vinmonopolet, og altså enda billigere på flyplassen.
Aase E. Jacobsen
17 Januar 2014 - 11:10

Allegrini La Grola 2010 (55063)fra Allegrini er en av mine favoritter gjennom mange år. Du får mye vin for de to hundre kronene på polet og sparer altså 40 kroner om du plukker den med deg neste gang du lander på Gardermoen.

Enkeltvinmark

Den kommer fra en enkeltvinmark, noe som er sjelden i Valpolicella-området.

Les mer om Valpolicella

Vinmarken som ligger i åssiden over Fumane har et veldig kalkholdig skrint jordsmonn. Den er sørøstvendt og får nok, men ikke for mye av den varmeste ettermiddagssola. Dette sørger til sammen for en vin med god eleganse og ikke minst flott syre og fine tanniner. Med andre ord det som trengs for at en vin skal holde lenge.

Smak denne og andre viner på Gamle Logen

2010-årgangen er ekstra gunstig. Personlig holder jeg en knapp på 2008. Men den er selvsagt ikke lenger å få tak i, så 2010 er en meget god erstatning.

Mytisk vinmark

Og 2010 er en spesiell vin all den tid den markerer at Allegrini har laget den i 30 samfulle år.

Les mer om Allegrini

Som med andre legendariske viner, er det knyttet litt mystikk også til denne vinen. Myten vil nemlig ha det til at navnet som betyr kråke på den lokale dialekten, fikk vinmarken siden dens fattige eier en gang fant en skadet kråke mellom vinrankene med sure hvitvinsdruer.

Bonden tok vare på kråka og som takk forvandlet kråka druene til saftige og søte corvinadruer, og bonden kunne lage vin som ga større inntekter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her