Spar 40 kroner på taxfree

Spar 40 kroner på taxfree

Denne italienske rødvinen er et knallkjøp også på Vinmonopolet, og altså enda billigere på flyplassen.

Allegrini La Grola 2010 (55063) fra Allegrini er en av mine favoritter gjennom mange år. Du får mye vin for de to hundre kronene på polet og sparer altså 40 kroner om du plukker den med deg neste gang du lander på Gardermoen.

Enkeltvinmark

Den kommer fra en enkeltvinmark, noe som er sjelden i Valpolicella-området.

Les mer om Valpolicella

Vinmarken som ligger i åssiden over Fumane har et veldig kalkholdig skrint jordsmonn. Den er sørøstvendt og får nok, men ikke for mye av den varmeste ettermiddagssola. Dette sørger til sammen for en vin med god eleganse og ikke minst flott syre og fine tanniner. Med andre ord det som trengs for at en vin skal holde lenge.

Smak denne og andre viner på Gamle Logen

2010-årgangen er ekstra gunstig. Personlig holder jeg en knapp på 2008. Men den er selvsagt ikke lenger å få tak i, så 2010 er en meget god erstatning.

Mytisk vinmark

Og 2010 er en spesiell vin all den tid den markerer at Allegrini har laget den i 30 samfulle år.

Les mer om Allegrini

Som med andre legendariske viner, er det knyttet litt mystikk også til denne vinen. Myten vil nemlig ha det til at navnet som betyr kråke på den lokale dialekten, fikk vinmarken siden dens fattige eier en gang fant en skadet kråke mellom vinrankene med sure hvitvinsdruer.

Bonden tok vare på kråka og som takk forvandlet kråka druene til saftige og søte corvinadruer, og bonden kunne lage vin som ga større inntekter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen