Spesielt utvalgt

Ukens vin heter Grande Escolha som betyr spesielt utvalgt.. for deg? Lat derfor som om den er ment for deg, eller dere. Grande Escolha er så god at den fortjener en plass, om ikke i ditt hjerte, så i hvert fall på bordet når et godt måltid skal inntas.

Fra Douro-dalen som er mer kjent for sine portviner enn for sine bordviner har vi funnet frem til nettopp en slik som samtidig har alle portvinens beste egenskaper, som fruktfylde og smaksrikdom, i behold, selvsagt uten den store sødmen: Foral Grande Escolha 1997 (varenr. 13179, basisutvalg) er en god representant for den nye given i denne delen av portugisisk vinindistri. Bak denne vinen står nemlig en stor produsent, Caves Aliança, landets tredje største vineksportør. Størrelsen til kooperativet er uten forkleinelse for produktet, for med selvsyn er Caves Aliança fortsatt på et lite industrielt nivå.

Foral Grande Escolha 1997 er heller ikke dyr i forhold til tilsvarende viner fra Douro. Kroner 127 er en meget bra pris for denne vinen som er laget av spesielt utvalgte druer, som navnet grande escolha (det beste utvalg) tilsier. Og druene er de samme som inngår i portvin, nemlig tinta roriz, tinta barroca og touriga nacional. Foral Grande Escolha 1997 har en fin og tett duft med noe fatkrydder, et saftig, krydret anslag med gode tanniner og fin frukt, samt en lang ettersmak.

En super matvin til gode kjøttretter, spesielt med rødt kjøtt som okse, lam eller vilt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen