Drikke
Start våren med en lysegrønn drink

Start våren med en lysegrønn drink

Siste ord er ikke sagt med denne drinken som innleder den herlige tiden vi står foran.
25 April 2014 - 12:00

Slutten av april og begynnelsen av mai er en fantastisk tid. Sommeren er på vei og det gror og spirer ute i skogen.

Fra Forbudstiden

For meg er dette starten på sesongen for bruk av lys brennevin og lette, smakfulle og sommerlige drinker. Derfor starter jeg denne årstiden med en urte- og sitruspreget drink som jeg synes blir drukket aldeles for lite, nemlig The Last Word.

Drinken ble oppfunnet i Detroit på 1920-tallet ved Detroit Athletic Club – en privat «members club» i hjertet av Detroits underholdningsdistrikt - og ikke et treningssenter slik man skulle tro. Men det var forbudstid og vanlig å skjule alkoholservering bak fantasifulle navn.

Forsvant - og kom tilbake

Etter forbudstiden og den etterfølgende verdenskrigen forsvant drinken ut av rampelyset, og det tok nærmere 50 år før den kom tilbake.

Disse er eksperter på game drinker

I 2004 fant Murray Stenson drinken i et eksemplar av Ted Saucers drinkbok Bottom’s Up fra 1951 og satte den på barkartet på Zig Zag Cafe i Seattle. Deretter er den igjen blitt en av bartendernes favoritter.

Enkel oppskrift

The Last Word er en gammel klassiker bestående av fire ingredienser – gin, grønn chartreuse, maraschinolikør og limesaft i like deler.

Jeg synes at mer sitruspreget gin som Tanqueray og Tanqueray no.10 fungerer fantastisk sammen med Grønn Chartreuse, så det er absolutt å anbefale.

Les den spennende historien om Chratreuse

Dersom du er ute og reiser, se etter Oxley Gin – en kalddestillert gin med nydelig smak. Heldigvis kommer den snart for salg i Norge.

Slik lages Tanqueray gin

The Last Word er en «voksen» drink rent smaksmessig og en drink som kan tolkes i mange retninger. Phil Ward byttet ut gin med rye whiskey i sin kjente tolkning The Final Ward.

Videre synes jeg at bruken av tequila og særlig mezcal gir en sensasjonell vri med utrolige smaker.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her