Stavanger får en Michelin-stjerne til

Michelin-guiden

Stavanger får en Michelin-stjerne til

Kjøkkensjef Roger Asakil Joya føler seg svært ydmyk når han mottar sin første Michelin-stjerne og Stavangers andre i Stockholm. – Det er en stor motivasjon for alle 100 kokker som jobber i bedriften, sier han.

Fra Sabi Omakase i Stavanger.
Fra Sabi Omakase i Stavanger.

 

Også Koks i Torshavn, Dill i Reykjavik, Imouto i Stockholm, Sture i Malmø, 108 i København, Slotskøkkenet på Dragsholm, Ti trin ned i Fredericia, Domestic i Århus og får en stjerne. Århus fikk dermed sin fjerde stjerne.

Vollmers i Malmø og Henne Kirkeby Kro i Henne får to stjerner.

Det ble ingen nye trestjernere i Norden. Og Maaemo og Geranium beholder sine tre stjerner. Espen Holmboe-Bang understreker fra scenen under utdelingen at det er like stort å beholde den som å få den. Og ikke minst at det er en kamp nesten hver eneste kveld for å sikre dette. Han legger dessuten til at når du har tre stjerner har du nådd det absolutte taket, og at du dermed må redefinere dine ambisjoner. 

Alle andre nordiske stjernerestauranter beholder sine. Bortsett fra de som er stengt deriblant Fauna. Norge har nå en trestjerner, Maaemo, og fire enstjernere, to i Oslo og to i Stavanger. 

Danmark leder nå an i Michelin-jakten (28 stjerner, inkludert Færøyene), med Sverige på andre plass, Norge på tredje og Finland på fjerde med fire enstjernere. Island som fikk sin første stjerne i år ligger selvsagt på femteplass.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen