Sterke utfordrere til Bordeaux

Sterke utfordrere til Bordeaux

Cahors byr på så uendelig mye mer vin for pengene enn naboen i vest. Det er disse vinene gode bevis på.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Ch. La Reyne Le Prestige 2006 (61897) og La Fage 2009 (10848) er forskjellige uttrykk for druen malbec, eller cot som den heter i Cahors. Felles for begge er flott dybde i frukten, veldig god konsentrasjon, velintegrert fatpreg og utmerket lagringsevne, noe som er vellaget Cahors-vins fremste varemerke.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ny energi
I begge tilfellene takket være økt satsing på kvalitet i både vinmark og kjeller. Mens man hos La Reyne følger prinsippene for såkalt bærekraftig jordbruk, tar Mathieu Cosse og Catherine Maisonneuve skrittet fullt ut og driver vingården biodynamisk. Men både La Reyne og Cosse-Maisonneuve er representanter for den nye energien som har kommet inn i denne svært så tradisjonsrike vinregionen de senere årene.

Cosse-Maisonneuve er imidlertid nykommere i Cahors som fortsatt dessverre er i skyggen av Bordeaux. Og det er ikke fordi druemiksen, klimaet og vinstilen i Cahors er mindreverdig sammenlignet med Bordeaux. På langt nær. Men at det fortsatt er et stort uutnyttet potensial i Cahors er hevet over en hver tvil.

Utbyttekontroll
Siden den spede starten i 1999 har Cosse-Maisonneuve utvidet til dagens 17 hektar og lager et knippe viner hvis formål er å uttrykke de ulike terroirene best mulig. De to som er i salg via FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="spesial"> spesialimport , kommer fra henholdsvis løssjord med kvartsteiner (Combal) og rødlig leirjord over kalkstein (Laquets) som i kombinasjon med høy alder på vinstokkene gir en vin med veldig god konsentrasjon.

Vår vin derimot kommer fra vinmarker med leir- og grusjord og med et utbytte tilsvarende én flaske pr vinstokk. Biodynamien sørger for naturlig utbyttekontroll, men i produktive årganger må man også her utføre såkalt grønn innhøsting.

"Hverdagsløsningen" på Cahors finner du i denne vinen, Louis Pascal Cahors 2010 (80562) , som byr på utmerket vinvaluta, og en dokumentasjon på at det er mye godt rimelig druemateriale i regionen.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. La Reyne Le Prestige 2012

Produsent:
SCEA du Ch. la Reyne
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Cahors
Pris:
175,90 kr
Varenummer:
6189701
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Cosse Maisonneuve Cahors La Fage 2015

Produsent:
Cosse Maisonneuve
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Cahors
Pris:
249,90 kr
Varenummer:
1084801
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Slik spesialbestiller du viner
Du sender en e-post til kundesenter@vinmonopolet.no med opplysninger om vinens navn og pris. Du får deretter beskjed om videre saksgang og bekreftelse på når varene kan hentes.

Le Combal 2007

Produsent:
Cosse Maisonneuve
Utvalg:
Spesialbestilling
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Cahors
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Les Lasquets 2006

Produsent:
Cosse Maisonneuve
Utvalg:
Spesialbestilling
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Cahors
Pris:
299,00 kr
Varenummer:
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen