Stor test av barolo

At barolo ruler, for å bruke et banalt slanguttrykk, er det ingen tvil om etter denne blindsmakingen av i alt 48 ulike viner.

 
Men så kommer alle vinene fra den lange rekken av vellykkete årganger. Sist ut er 2001 med foreløpig bare en håndfull viner, men det er all grunn til å glede seg til fortsettelsen. I mellomtiden er det bare å nyte det som allerede finnes på det norske markedet,og det er altså svært mye godt. Det eneste urovekkende punktet er at testen avslørte uvanlig mange flaskefeil (oksidasjon, reduksjon), men til en forandring ikke korkfeil!

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Torstein Østenstad, Ylajali, Rune Pal, Haga og Robert Lie, Oscarsgate.

Remi Madsen

Torstein Østenstad

Rune Pal

Robert Lie

Foto: Johnny Syversen/Bo Mathisen/John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 10. og 11. oktober 2005, omfatter 48 baroloer. Smakingen ble foretatt blindt etter årgang. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene utover årgang før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2005. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Stor test av barolo

 

Del 1: Test av barolo fra 2001 og 2000

 

Del 2: Test av barolo fra 1999, 1998 og 1997

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen