Stor test av chablis i 2006

Forventningene til chablis er alltid store. Også i år, og særlig når de nye årgangene 2004 og 2005 skal smakes.

Men selv om 2004 er en befrielse etter den aparte 2003-årgangen, skuffer den likevel litt. Konklusjonen er: Jevnt over godt til veldig godt samtidig som de store lovordene uteblir. Hvis den lille forsmaken på den mye omtalte 2005 som vi får her, først og fremst gjennom petit chablis fra La Chablisienne, er representativ, er det bare å smøre seg med tålmodighet. I mellomtiden er det ingen grunn til å la være å nyte 2004.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental og Torstein Østenstad, Ylajali.

Remi Madsen/Torstein Østenstad Foto: Johnny Syversen / John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 22. og 23. mai 2006, omfatter 55 chablis'er av 2004- og 2005-årgang. Smakingen ble foretatt blindt etter nivå. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2006. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Stor test av chablis

 

Del 1: Petit chablis

 

Del 2: Chablis

 

Del 3: Chablis - premier cru og grand cru

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen