Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner: 7. juli i Oslo

Winemakers Dinner: Sublime rieslinger, også på toppnivå, møter sommerens aller flotteste råvarer på Stock

Winemakers Dinner: Sublime rieslinger, også på toppnivå, møter sommerens aller flotteste råvarer på Stock

Det blir en smaksopplevelse uten like når seks fabelaktige rieslinger blir satt til Stocks uimotståelige 6-retters meny bestående av det ypperste av sommerens råvarer.
23 April 2020 - 10:49

At riesling er en av vinverdenens aller mest smidige druetyper når det kommer til å matche mat, er ingen hemmelighet. Men når en av de beste produsentene i Pfalz, Von Winning, tar med seg sine viner til kjøkkensjef Tord Johnsæter på Restaurant Stock, ja, da, er det duket for minneverdige smaksopplevelser. Han har forberedt en meny som garantert kommer til å friste.

  Team Von Winning Foto: Oliver Ruether

Vinhuset Von Winning ble grunnlagt allerede i 1849, og i dag besitter de parseller i de mest anerkjente vinmarkene i Pfalz, eksempelvis Jesuitengarten og Kirchenstück. I 2008 begynte de å dyrke vinmarkene med økologiske og til dels biodynamiske prinsipper. Vinene gjæres nå helt naturlig og ingen klaring og filtrering finner sted.

Von Winning representerer en ny generasjon tørr riesling. Vinmakerne her ser på sine viner som the "Coche-Dury of the Pfalz", altså rieslingens svar på det beste fra Burgund. Med dette mål for øyet, blir resultatet svært delikate rieslinger som demonstrerer en eksepsjonell finesse, kompleksitet og harmoni, som du selv vil få smake under denne middagen.

Les hva Apéritif mener om Von Winnings viner her

Von Winning lanserer sine GG-er - toppnivået for tørr tysk riesling - et halvt år etter minstekravet, det vil si utpå vårparten halvannet år etter innhøsting. Denne ekstra lange kontakten med det fine bunnfallet før tapping resulterer i en konsentrert og kraftig vin som du får smake i Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2018. I kombinasjon med kalveentrecôte med morkelsaus får denne kraftpakken av en vin virkelig vist frem sin styrke. 

Les mer om Von Winning her

Restaurant Stock. Foto: Julie H. Amundsen

Det er ikke bare deilig kalveentrecôte Stock har å by på denne kvelden. Kjøkkensjef Tord Johnsæter har virkelig slått på stortromma og serverer en meny bestående av det aller beste av sommersesongens råvarer, også norske jordbær som serveres sammen med en ny vri på rosa pinot noir som garantert vil bli en ny favoritt. Vi kan garantere at du får en smaksopplevelse uten like på denne middagen. Dette kan du rett og slett ikke gå glipp av. 

Her kan du lese mer om Stock

Denne middagen vil foregå som to separate arrangementer, som starter på to forskjellige tidspunkt: 17:00 og 17:45. Påmelding er bindende og det er ikke mulig å bytte til ett av de andre tidspunktene etter påmelding. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene regjeringen har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her