Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner: 7. juli i Oslo

Winemakers Dinner: Sublime rieslinger, også på toppnivå, møter sommerens aller flotteste råvarer på Stock

Winemakers Dinner: Sublime rieslinger, også på toppnivå, møter sommerens aller flotteste råvarer på Stock

Det blir en smaksopplevelse uten like når seks fabelaktige rieslinger blir satt til Stocks uimotståelige 6-retters meny bestående av det ypperste av sommerens råvarer.
23 April 2020 - 11:49

At riesling er en av vinverdenens aller mest smidige druetyper når det kommer til å matche mat, er ingen hemmelighet. Men når en av de beste produsentene i Pfalz, Von Winning, tar med seg sine viner til kjøkkensjef Tord Johnsæter på Restaurant Stock, ja, da, er det duket for minneverdige smaksopplevelser. Han har forberedt en meny som garantert kommer til å friste.

  Team Von Winning Foto: Oliver Ruether

Vinhuset Von Winning ble grunnlagt allerede i 1849, og i dag besitter de parseller i de mest anerkjente vinmarkene i Pfalz, eksempelvis Jesuitengarten og Kirchenstück. I 2008 begynte de å dyrke vinmarkene med økologiske og til dels biodynamiske prinsipper. Vinene gjæres nå helt naturlig og ingen klaring og filtrering finner sted.

Von Winning representerer en ny generasjon tørr riesling. Vinmakerne her ser på sine viner som the "Coche-Dury of the Pfalz", altså rieslingens svar på det beste fra Burgund. Med dette mål for øyet, blir resultatet svært delikate rieslinger som demonstrerer en eksepsjonell finesse, kompleksitet og harmoni, som du selv vil få smake under denne middagen.

Les hva Apéritif mener om Von Winnings viner her

Von Winning lanserer sine GG-er - toppnivået for tørr tysk riesling - et halvt år etter minstekravet, det vil si utpå vårparten halvannet år etter innhøsting. Denne ekstra lange kontakten med det fine bunnfallet før tapping resulterer i en konsentrert og kraftig vin som du får smake i Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2018. I kombinasjon med kalveentrecôte med morkelsaus får denne kraftpakken av en vin virkelig vist frem sin styrke. 

Les mer om Von Winning her

Restaurant Stock. Foto: Julie H. Amundsen

Det er ikke bare deilig kalveentrecôte Stock har å by på denne kvelden. Kjøkkensjef Tord Johnsæter har virkelig slått på stortromma og serverer en meny bestående av det aller beste av sommersesongens råvarer, også norske jordbær som serveres sammen med en ny vri på rosa pinot noir som garantert vil bli en ny favoritt. Vi kan garantere at du får en smaksopplevelse uten like på denne middagen. Dette kan du rett og slett ikke gå glipp av. 

Her kan du lese mer om Stock

Denne middagen vil foregå som to separate arrangementer, som starter på to forskjellige tidspunkt: 17:00 og 17:45. Påmelding er bindende og det er ikke mulig å bytte til ett av de andre tidspunktene etter påmelding. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene regjeringen har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her