At riesling er en av vinverdenens aller mest smidige druetyper når det kommer til å matche mat, er ingen hemmelighet. Men når en av de beste produsentene i Pfalz, Von Winning, tar med seg sine viner til kjøkkensjef Tord Johnsæter på Restaurant Stock, ja, da, er det duket for minneverdige smaksopplevelser. Han har forberedt en meny som garantert kommer til å friste.
Vinhuset Von Winning ble grunnlagt allerede i 1849, og i dag besitter de parseller i de mest anerkjente vinmarkene i Pfalz, eksempelvis Jesuitengarten og Kirchenstück. I 2008 begynte de å dyrke vinmarkene med økologiske og til dels biodynamiske prinsipper. Vinene gjæres nå helt naturlig og ingen klaring og filtrering finner sted.
Von Winning representerer en ny generasjon tørr riesling. Vinmakerne her ser på sine viner som the "Coche-Dury of the Pfalz", altså rieslingens svar på det beste fra Burgund. Med dette mål for øyet, blir resultatet svært delikate rieslinger som demonstrerer en eksepsjonell finesse, kompleksitet og harmoni, som du selv vil få smake under denne middagen.
Les hva Apéritif mener om Von Winnings viner her
Von Winning lanserer sine GG-er - toppnivÃ¥et for tørr tysk riesling - et halvt Ã¥r etter minstekravet, det vil si utpÃ¥ vÃ¥rparten halvannet Ã¥r etter innhøsting. Denne ekstra lange kontakten med det fine bunnfallet før tapping resulterer i en konsentrert og kraftig vin som du fÃ¥r smake i Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2018. I kombinasjon med kalveentrecôte med morkelsaus fÃ¥r denne kraftpakken av en vin virkelig vist frem sin styrke.Â
Det er ikke bare deilig kalveentrecôte Stock har Ã¥ by pÃ¥ denne kvelden. Kjøkkensjef Tord Johnsæter har virkelig slÃ¥tt pÃ¥ stortromma og serverer en meny bestÃ¥ende av det aller beste av sommersesongens rÃ¥varer, ogsÃ¥ norske jordbær som serveres sammen med en ny vri pÃ¥ rosa pinot noir som garantert vil bli en ny favoritt. Vi kan garantere at du fÃ¥r en smaksopplevelse uten like pÃ¥ denne middagen. Dette kan du rett og slett ikke gÃ¥ glipp av.Â
Denne middagen vil foregÃ¥ som to separate arrangementer, som starter pÃ¥ to forskjellige tidspunkt: 17:00 og 17:45. PÃ¥melding er bindende og det er ikke mulig Ã¥ bytte til ett av de andre tidspunktene etter pÃ¥melding.Â
Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her.
Ta vare på alle minnene fra denne smakingen
Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.
Covid-19
VÃ¥re gjesters helse og sikkerhet er øverst pÃ¥ vÃ¥r prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg pÃ¥ vÃ¥re kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene regjeringen har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik vÃ¥re kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du fÃ¥r kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil ogsÃ¥ bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil fÃ¥ tildelt sitteplasser pÃ¥ forhÃ¥nd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen.Â