Super soppvin

Ukens vin er som skapt for retter med sopp, og særlig den du plukker selv. Har du ikke vært i skogen ennå, bør du benytte denne anledningen til å skaffe deg helt gratis ingredienser av topp kvalitet. Og da kan du unne deg en god vin dertil.
Aase E. Jacobsen
14 August 2002 - 02:01

Mara Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2012 (31172) er vårt utvalgte følge til egenplukket sopp. Dens innbydende aromaer av modne kirsebær, mørke bær, skogbunn og fatkrydder er nemlig perfekt til retter med skogsopp, enten du har plukket den selv eller falt for fristelsen til å kjøpe den i butikken.

Smaken følger opp og er saftig med preg av modne bær, bløt og god med fin bitterhet i finishen. God ettersmak av friske kirsebær. Elegant og meget lett å like. Selv om denne vinen vil utvikle seg noe de nærmeste tre-fire årene, og dermed får mer og mer av sopp- og skogaromaene, er den perfekt å drikke nå mens den viser sin alle mest spenstige og bærsaftige side. Fleksibel som den er, går denne vinen ikke bare til selvplukket sopp men også til retter med kommersielt dyrket sopp som aromasopp, shitake eller østerssopp. Og selvsagt til en lang rekke retter uten sopp som lyst kjøtt (kylling, svin og kalv), viltfugl som fasan og perlehøne, lammefilet samt smaksrik pasta.

Mara er ikke bare en valpolicella men også en ripassovin. Det betyr at den har fått ekstra smaksfylde ved at ferdiggjæret valpolicellavin første våren etter innhøstningen helles over bunnfallet etter at amaronevinen er tappet fra fatene. Amarone er den rikeste vinen fra dette området som lages av de samme druene som valoplicella, nemlig corvina, rondinella og molinara, men av helt eller delvis tørkete druer. Hvilket forklarer den enorme kraften i vinen. Bunnfallet innholder naturlig nok mye sødme og dette sukkeret setter i gang en andre alkoholgjæring i valpolicellaen hvilket gir større fylde og selvsagt mer alkohol (ca 1- 1,5 prosent).

Produsent er Cesari som er en relativt stor men likevel familiedrevet aktør i Veneto og baserer sin virksomhet på både kjøpte druer og druer fra egne vinmarker. Mara kommer fra vinmarken med samme navn som er oppkalt etter bestemoren til dagens generasjon av Cesari'er.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her