Super soppvin

Ukens vin er som skapt for retter med sopp, og særlig den du plukker selv. Har du ikke vært i skogen ennå, bør du benytte denne anledningen til å skaffe deg helt gratis ingredienser av topp kvalitet. Og da kan du unne deg en god vin dertil.

Mara Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2012 (31172) er vårt utvalgte følge til egenplukket sopp. Dens innbydende aromaer av modne kirsebær, mørke bær, skogbunn og fatkrydder er nemlig perfekt til retter med skogsopp, enten du har plukket den selv eller falt for fristelsen til å kjøpe den i butikken.

Smaken følger opp og er saftig med preg av modne bær, bløt og god med fin bitterhet i finishen. God ettersmak av friske kirsebær. Elegant og meget lett å like. Selv om denne vinen vil utvikle seg noe de nærmeste tre-fire årene, og dermed får mer og mer av sopp- og skogaromaene, er den perfekt å drikke nå mens den viser sin alle mest spenstige og bærsaftige side. Fleksibel som den er, går denne vinen ikke bare til selvplukket sopp men også til retter med kommersielt dyrket sopp som aromasopp, shitake eller østerssopp. Og selvsagt til en lang rekke retter uten sopp som lyst kjøtt (kylling, svin og kalv), viltfugl som fasan og perlehøne, lammefilet samt smaksrik pasta.

Mara er ikke bare en valpolicella men også en ripassovin. Det betyr at den har fått ekstra smaksfylde ved at ferdiggjæret valpolicellavin første våren etter innhøstningen helles over bunnfallet etter at amaronevinen er tappet fra fatene. Amarone er den rikeste vinen fra dette området som lages av de samme druene som valoplicella, nemlig corvina, rondinella og molinara, men av helt eller delvis tørkete druer. Hvilket forklarer den enorme kraften i vinen. Bunnfallet innholder naturlig nok mye sødme og dette sukkeret setter i gang en andre alkoholgjæring i valpolicellaen hvilket gir større fylde og selvsagt mer alkohol (ca 1- 1,5 prosent).

Produsent er Cesari som er en relativt stor men likevel familiedrevet aktør i Veneto og baserer sin virksomhet på både kjøpte druer og druer fra egne vinmarker. Mara kommer fra vinmarken med samme navn som er oppkalt etter bestemoren til dagens generasjon av Cesari'er.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen