Super toscaner til super pris

Ukens vin skuffer aldri. Etter fire år på det norske markedet er den fortsatt like interessant og et enda bedre kjøp enn før. Dessuten er dette en vin som passer til utrolig mye. Og en sikker favoritt nå når kveldene blir stadig lysere.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Monte Antico 2009 (32904) er en veldig god eksponent for sangiovesedruen som er den sentralitalienske regionen Toscanas viktigste drue. Dens typiske modne kirsebærfruktighet og gode friskhet finner vi i denne vinen i fullt monn. Et passe langt opphold i både store slovenske eikefat som gir den typiske "chianti-følelsen" samt mindre franske fat som gir den et moderne anstrøk, balanserer veldig godt mot den struttende frukten.

Bare deilig, enten du velger å nyte den til såkalte antipasti - italienernes svar på tapas, til pasta og pizza, til en klassisk kalve- eller svinesteik, til kyllingrett eller til en italienskinspirert fiskerett. Selv om dette på linje med alle andre italienske viner er skapt for å følge mat, kan den godt nytes alene - når du leter etter en frisk og forførende vinstil.

Populær i USA
Best av alt er kanskje prisen. For denne vinen koster bare ni kroner mer enn da den ble lansert for fire år siden. Og det er ikke mange viner som kan vise til en så forbrukervennlig prisprofil. Men så er det snakk om et kommersielt produkt - i positiv forstand. Den skal vise jevn og høy kvalitet fra årgang til årgang i henhold til klassisk merkevarefilosofi.

Det er i alle fall hva mannen bak vinen hevder. Den er kreert av Neil Empson som eier et av de største vinfirmaene i Italia og som er en dominerende eksportør til det amerikanske markedet. Flere av hans merkevarer utover Monte Antico er tilgjengelig i Norge. Navn som A Mano og Promessa bør være kjent for mange.

Empson kjøpte navnet Monte Antico allerede i 1979, og helt fra de første årgangene har denne rimelige vinen nytt godt av høy oppmerksomhetsgrad i USA hvor Parker og Wine Spectator slåss om å hylle den med beste kjøp-titler.

Større kompleksitet
Merkevarekonseptet skaper problemer i svake årganger. Derfor hoppet Empson og hans vinmaker Franco Bernabei, en av Italias fremste i sitt felt, bukk over 2002. Monte Antico 2001 kommer derfor å være tilgjengelig helt frem til høsten da den erstattes av 2003 som ganske sikkert kommer til å bli en folkesjarmør på grunn av den årgangens søte frukt og bløte tanniner.
 
Druene til denne vinen kommer ikke fra den romantiske vingården som er avbildet på etiketten men kjøpes inn fra hele Toscana, om enn hovedsakelig fra det sørvestlige hjørnet. Derfor er ikke dette en chianti men en såkalt IGT - indicazione geografica tipica. Og siden Empson & Bernabei gjennom sine nettverk har tilgang på de beste vinmarkene, blir kvaliteten på vinen like gode som mange chianti'er, som ofte koster flere tiere mer.

Monte Antico er en blanding av viner laget av druer fra ulike jordsmonn. Både kompakt kalkstein i vinmarker ved 400-450 meter over havet, steinete kalk- og leirholdig jord ved samme høyde og tilsvarende jordsmonn i noe lavere terreng. Ved å blande flere komponenter oppnås ofte større kompleksitet samtidig som det nærmest er en forutsetning for å få til samme stilen fra år til år.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatt melding.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen