Godbiter i pollisten
Superkul utfordrer til pinot noir

Superkul utfordrer til pinot noir

Når denne produsenten gjør noe, blir det vellykket. Også når det gjelder å «tulle» med pinot noir og lage den som en naturvin.
Aase E. Jacobsen
12 November 2016 - 17:43

Arbois DD 2015 er nemlig en blanding av pinot noir og Jura-druene trousseau og poulsard. Dermed får vinen en touch av både blomster og urter. 

Den leskende frukten bidrar alle tre med, men på hver sin måte, pinot noir er faktisk tøffingen av de tre.

Her godgjør pinot noir og trousseau seg.

Takket være en årgang (2015) hvor værgudene var generøse samt Tissot-familiens håndverksmessige tilnærming i vinmark og kjeller, her er det biodynamisk filosofi som gjelder, så må det bli godt.

Les mer om Tissot og andre topprodusenter i Jura her

Denne vinen er laget helt uten svoveltilsetning og er modnet i gamle store trefat. Den er ikke filtrert før flasketapping og vil derfor avgi bunnfall over tid. Den har bare 11 prosent alkohol og skiller seg dermed ut i et hav av stadig mer alkoholsterke rødviner.

 

Magnum er det ultimate formatet for festen

Den parfymerte stilen gjør vinen til en perfekt partner for gode retter med lam, kylling, kalv eller svin, gjerne litt finere tilberedning.

Stéphane og Bénédicte Tissot.

 Selv om den er lekker som få allerede, vil den helt klart utvikle seg videre i en god kjeller. Men på den annen side, hvorfor vente?

Den finnes også i en gunstig priset magnumutgave som kommer til å vekke oppmerksomhet på neste vennefest.

Se alt det andre lekre som Tissot lager

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

  • Produsent:
    André et Mireille Tissot
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Jura
    Pris:
    329.90 kr
    Varenummer:
    3804201
    91 POENG
  • Produsent:
    André et Mireille Tissot
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    1.50l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Jura
    Pris:
    669.90 kr
    Varenummer:
    3804205
    89 POENG
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen
+
Ukens vin

Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen

Denne rødvinen har vært med oss siden slutten av 90-tallet. Og etter noen svakere årganger, har den hentet seg heftig inn igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen
Bar
Haipai i Oslo

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen

Haipai er inspirert av 1920-tallets Shanghai da «øst møtte vest». Men referansen er også gyldig for det faktum at Torggata Botaniske har ekspandert til Frogner. Og det med helt unike smakskombinasjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Glem øl og akevitt, vellagret spätlese er det lutefisken ber om
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Glem øl og akevitt, vellagret spätlese er det lutefisken ber om

Om du ikke har spist lutefisk ennå, er det fint, for med dette i glasset, blir det et himmelsk måltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen
+
Ukens vin

Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen

Denne rødvinen har vært med oss siden slutten av 90-tallet. Og etter noen svakere årganger, har den hentet seg heftig inn igjen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen
Bar
Haipai i Oslo

Øst møter vest i glasset – og på tallerkenen

Haipai er inspirert av 1920-tallets Shanghai da «øst møtte vest». Men referansen er også gyldig for det faktum at Torggata Botaniske har ekspandert til Frogner. Og det med helt unike smakskombinasjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne retten kan serveres når som helst på døgnet
Dagens rett
Omelett á la Mexico

Denne retten kan serveres når som helst på døgnet

Uansett når på dagen du velger å spise middag vil dagens tips til en rask omelett gi deg varm og god magefølelse. Spesielt dersom du hiver på ekstra salsa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli med på en 8-viners reise gjennom det moderne, fruktige Spania
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking: 8. februar i Oslo

Bli med på en 8-viners reise gjennom det moderne, fruktige Spania

Spanske viner er ikke lenger som før. Bli kjent med anførerne av det nye, ueikede Spania gjennom 8 herlige "nær druen"-opplevelser

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen
Dagens rett
Verdens beste eggepai

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen

For under et tykt dekke av egg, fløte og parmesan får det meste nytt liv. Og du blir god og mett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene - fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her