Godbiter i pollisten
Superkul utfordrer til pinot noir

Superkul utfordrer til pinot noir

Når denne produsenten gjør noe, blir det vellykket. Også når det gjelder å «tulle» med pinot noir og lage den som en naturvin.
Aase E. Jacobsen
12 November 2016 - 17:43

Arbois DD 2015 er nemlig en blanding av pinot noir og Jura-druene trousseau og poulsard. Dermed får vinen en touch av både blomster og urter. 

Den leskende frukten bidrar alle tre med, men på hver sin måte, pinot noir er faktisk tøffingen av de tre.

Her godgjør pinot noir og trousseau seg.

Takket være en årgang (2015) hvor værgudene var generøse samt Tissot-familiens håndverksmessige tilnærming i vinmark og kjeller, her er det biodynamisk filosofi som gjelder, så må det bli godt.

Les mer om Tissot og andre topprodusenter i Jura her

Denne vinen er laget helt uten svoveltilsetning og er modnet i gamle store trefat. Den er ikke filtrert før flasketapping og vil derfor avgi bunnfall over tid. Den har bare 11 prosent alkohol og skiller seg dermed ut i et hav av stadig mer alkoholsterke rødviner.

 

Magnum er det ultimate formatet for festen

Den parfymerte stilen gjør vinen til en perfekt partner for gode retter med lam, kylling, kalv eller svin, gjerne litt finere tilberedning.

Stéphane og Bénédicte Tissot.

 Selv om den er lekker som få allerede, vil den helt klart utvikle seg videre i en god kjeller. Men på den annen side, hvorfor vente?

Den finnes også i en gunstig priset magnumutgave som kommer til å vekke oppmerksomhet på neste vennefest.

Se alt det andre lekre som Tissot lager

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

  • Produsent:
    André et Mireille Tissot
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    1.50l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Jura
    Pris:
    709.90 kr
    Varenummer:
    3804205
    89 POENG
    Tissot Arbois DD
  • Produsent:
    André et Mireille Tissot
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Jura
    Pris:
    344.90 kr
    Varenummer:
    3804201
    88 POENG
    Tissot Arbois DD
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her