Godbiter i pollisten
Superkul utfordrer til pinot noir

Superkul utfordrer til pinot noir

Når denne produsenten gjør noe, blir det vellykket. Også når det gjelder å «tulle» med pinot noir og lage den som en naturvin.
Aase E. Jacobsen
12 November 2016 - 18:43

Arbois DD 2015 er nemlig en blanding av pinot noir og Jura-druene trousseau og poulsard. Dermed får vinen en touch av både blomster og urter. 

Den leskende frukten bidrar alle tre med, men på hver sin måte, pinot noir er faktisk tøffingen av de tre.

Her godgjør pinot noir og trousseau seg.

Takket være en årgang (2015) hvor værgudene var generøse samt Tissot-familiens håndverksmessige tilnærming i vinmark og kjeller, her er det biodynamisk filosofi som gjelder, så må det bli godt.

Les mer om Tissot og andre topprodusenter i Jura her

Denne vinen er laget helt uten svoveltilsetning og er modnet i gamle store trefat. Den er ikke filtrert før flasketapping og vil derfor avgi bunnfall over tid. Den har bare 11 prosent alkohol og skiller seg dermed ut i et hav av stadig mer alkoholsterke rødviner.

 

Magnum er det ultimate formatet for festen

Den parfymerte stilen gjør vinen til en perfekt partner for gode retter med lam, kylling, kalv eller svin, gjerne litt finere tilberedning.

Stéphane og Bénédicte Tissot.

 Selv om den er lekker som få allerede, vil den helt klart utvikle seg videre i en god kjeller. Men på den annen side, hvorfor vente?

Den finnes også i en gunstig priset magnumutgave som kommer til å vekke oppmerksomhet på neste vennefest.

Se alt det andre lekre som Tissot lager

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

  • Produsent:
    André et Mireille Tissot
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Jura
    Pris:
    424.90 kr
    Varenummer:
    3804201
    89 POENG
    Tissot Arbois DD
  • Produsent:
    André et Mireille Tissot
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    1.50l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Jura
    Pris:
    869.90 kr
    Varenummer:
    3804205
    89 POENG
    Tissot Arbois DD
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her