Superspanjol

Ukens vin er et godt stykke unna det de fleste forbinder med spansk rødvin, så vel i form av smakskraft som prisnivå. Selv om du må ut med to hundrelapper, kan du være trygg på at den er verd hver krone. Denne superspanjolen nyter du til fyldige kjøttrett
Aase E. Jacobsen
17 Januar 2001 - 19:00

Pago de Carraovejas Crianza 1998 (varenr. 11856, kr 202) kommer fra området Ribera del Duero som det siste tiåret har levert Spanias desidert hotteste viner. Spansk vins store stjerne, Vega Sicilia, kommer nettopp herfra, og har fungert som en magnet på vininteressert kapital.

Bodegas Pago de Carraovejas er en av mange nyetableringer med bare 12 års fartstid og til sammen 70 hektar vinmarker beplantet med tinto fino (tempranillo) og cabernet sauvignon. Men her er det så langt fra bare penger, for bodegaen leverer strålende viner.

Da Pago de Carraovejas Crianza ble lansert i Norge for nøyaktig ett år siden fikk den *****- av Apéritifs smakere. Vinen som da var i 1997-årgang ble revet ut av hyllene. Når den nå kommer i 98-årgang som er mer vellykket enn den foregående, ville det ikke vært noen grunn til å vente en annen oppførsel fra det vinhungrige publikum. Men siden den fortsatt står oppført med 97-årgang i pollisten, er det nok ikke mange som er klar over at denne perlen atter er tilgjengelig og i enda bedre form.

Pago de Carraovejas Crianza 1998 er en rik og fyldig vin med masser av søte mørke bær paret med fat av så vel fransk som amerikansk opprinnelse. I det hele en usedvanlig bløt og silkemyk vin som er den perfekte match for gode viltretter. Deilig å drikke i dag, og absolutt noe å putte i kjelleren for lagring i inntil fem-seks år.

Ukens vin er en crianza og laveste trinn på skalaen for spanske fatlagrete viner. Bodegaens gran reserva er bare fantastisk, men altså ikke tilgjengelig i Norge. Men vi klarer oss med crianzaen, så lenge.

I Pollisten finner du en egen seksjon med spanke rødviner og kart

Vil du lese mer om druetypene finner du det her

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her