Superspanjol til minipris

Ukens vin byr på masse kraft for en billig penge.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Castillo de Maluenda Viñas Viejas 2012 (20889) er en veritabel smaksbombe som nok har gledet mange i året som har gått siden den ble lansert.

Stofflig
Men nå er den kommet i ny årgang men ikke mindre proppet av mørke kjøttfulle søte bær, jordsmonn og litt vanilje.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Fyldig og stofflig med god syre og tilsvarende tanniner, en del lakris og krydder mot slutten som også byr på jordsmonns- og fattoner.

Lite fat
En god vin til en imponerende gunstig pris. Som samtidig er morsom og definitivt annerledes enn den store bulken av rimelige spanske viner - med eller uten lang fatlagring.

Denne tilhører den siste gruppen. Kun to måneder med så rik frukt gir bare en behagelig touch av de ellers så lett sporbare amerikanske eikefatene.

Anonym kilde
Opprinnelsen til vinen er den noe anonyme vinregionen Calatayud som ligger midt i ingenmannsland på veien mellom Barcelona og Madrid.

Her er det garnacha (grenache) som dominerer, druen som evner å gi stor vin i en lang rekke vinregioner. Men Calatayud har aldri vært kjent for storhet i nyere tid. Her er det kooperativer og store volum som råder.

Gamle vinstokker
Men det krevende vinmarkedet har satt sine spor også her. Det betyr bedre viner til fortsatt svært så gunstige priser.

Vår vin er laget av Bodegas y Viñedos del Jalón som disponerer i alt 1300 hektar, hovedsakelig med garnacha, blant annet svært lavtytende vinstokker med en gjennomsnittsalder på 60 år.

Vintervin
Vinstokkene vokser for øvrig i garnachas yndlingsjordmonn , skifer, med innslag av kvartsitt. Det gir sammen med et krevende klima med store temperaturvariasjoner, vinmarkene ligger på inntil 1050  m.o.h., en vin med karakter.

Nå mangler det bare skikkelig vinterkulde slik at vi kan få virkelig glede av den relativt høye alkoholen i vinen. Men saftig grillet rødt kjøtt eller en gryte gjør også nytten.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Castillo de Maluenda Viñas Viejas 2014

Produsent:
Bodegas y Viñedos del Jalón
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Calatayud
Pris:
147,90 kr
Varenummer:
2088901
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen