Superspanjol

Ukens vin er et godt stykke unna det de fleste forbinder med spansk rødvin, så vel i form av smakskraft som prisnivå. Selv om du må ut med to hundrelapper, kan du være trygg på at den er verd hver krone. Denne superspanjolen nyter du til fyldige kjøttretter eller til vilt når det står på menyen.

Pago de Carraovejas Crianza 1998 (varenr. 11856, kr 202) kommer fra området Ribera del Duero som det siste tiåret har levert Spanias desidert hotteste viner. Spansk vins store stjerne, Vega Sicilia, kommer nettopp herfra, og har fungert som en magnet på vininteressert kapital.

Bodegas Pago de Carraovejas er en av mange nyetableringer med bare 12 års fartstid og til sammen 70 hektar vinmarker beplantet med tinto fino (tempranillo) og cabernet sauvignon. Men her er det så langt fra bare penger, for bodegaen leverer strålende viner.

Da Pago de Carraovejas Crianza ble lansert i Norge for nøyaktig ett år siden fikk den *****- av Apéritifs smakere. Vinen som da var i 1997-årgang ble revet ut av hyllene. Når den nå kommer i 98-årgang som er mer vellykket enn den foregående, ville det ikke vært noen grunn til å vente en annen oppførsel fra det vinhungrige publikum. Men siden den fortsatt står oppført med 97-årgang i pollisten, er det nok ikke mange som er klar over at denne perlen atter er tilgjengelig og i enda bedre form.

Pago de Carraovejas Crianza 1998 er en rik og fyldig vin med masser av søte mørke bær paret med fat av så vel fransk som amerikansk opprinnelse. I det hele en usedvanlig bløt og silkemyk vin som er den perfekte match for gode viltretter. Deilig å drikke i dag, og absolutt noe å putte i kjelleren for lagring i inntil fem-seks år.

Ukens vin er en crianza og laveste trinn på skalaen for spanske fatlagrete viner. Bodegaens gran reserva er bare fantastisk, men altså ikke tilgjengelig i Norge. Men vi klarer oss med crianzaen, så lenge.

I Pollisten finner du en egen seksjon med spanke rødviner og kart

Vil du lese mer om druetypene finner du det her

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen