Svakhet for øl styrker kvinnehjertet

Menn drikker fortsatt mer øl enn kvinner, selv om ny forskning viser at ølinntak gir større helsemessig gevinst for kvinner. Men på lik linje med andre goder i livet er det også negative sider, og derved flere årsaker til at kvinner både bør - og ikke bør svinge på ølseidelen.

En undersøkelse fra Harvard School of Public Health påviste i 1999 at et moderat alkoholinntak reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer med rundt 25 prosent. Nå viser ny forskning at det særlig er kvinner som kan drikke øl med god samvittighet.

- Undersøkelser viser at kvinner som drikker moderate mengder øl har mindre risiko for hjerte- og karsykdommer, sier forsker Denise Baxter i det britiske analyseselskapet Brewing Research International.

Viktige næringsstoffer
Ifølge Baxter kan humle, som finnes i øl, virke positivt mot beinskjørhet. Siden dette er en lidelse som i særlig grad rammer kvinner mener hun at eldre damer gjerne kan drikke mer øl.

- Øl er faktisk en drikk flere eldre godt kan unne seg. Eldre har ofte en næringsfattig diett, og øl inneholder både karbohydrater, fiber og proteiner, sier Baxter.

- Det er liten tvil om at alkohol har noen positive helseeffekter ved moderat forbruk, men øl er et nytelsesmiddel til hygge og glede og slett ikke medisin. Helseargumentene må ikke bli en unnskyldning for misbruk, sier informasjonsdirektør Helge Hasselgård i Bryggeri- og mineralvannforeningen.

Fortsatt er det slik at kvinner drikker noe mer vin enn menn, og at menn drikker mer øl enn kvinner, viser tall fra Rusmiddeldirektoratet.

Tåler mindre
Baxter er imidlertid nøye med å understreke at kvinner tåler mindre mengder alkohol enn hva menn gjør.

- Alkohol transporteres i fettet og kvinner har mer kroppsfett enn menn. Kvinner har dessuten også lavere kroppsvekt enn menn og tåler dermed mindre alkohol, sier Baxter.

- Nettopp fordi øl inneholder mindre alkohol enn vin er øl et godt alternativ, ikke minst for kvinner, sier Helge Hasselgård.

Kilde og foto: Newswire

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen