NM for amatørkokk

Tar hun en ny NM-tittel med denne retten?

Tar hun en ny NM-tittel med denne retten?

Tar hun en ny NM-tittel med denne retten?

Joran Tveterås vant NM for amatørkokk i 2007 og prøver seg på ny med denne torskeoppskriften.
Aase E. Jacobsen
18 August 2015 - 11:40

Siden Joran Tveterås vant NM for amatørkokker i 2007 er hun blitt (førtids)pensjonist. En tilværelse hun åpenbart nyter. -Jeg koser meg på hytta med fisking, sopp og bærplukking og lager mye god mat denne sommeren, forteller hun.

Du kan også sende inn din favorittoppskrift til årets NM for amatørkokk. Det vanker flotte premier til vinneren

Matgleden har innbrakt også andre priser. Hun har også vunnet en skandinavisk oppskriftskonkurranse med tema Sunn mat i 2012 i regi av hotellkjeden Radisson. Samt en andre og tredjeplass i hobbykokk-NM.

Den tidligere Art Director (30 år i Aftenposten) er også billedkunstner. At hun vektlegger det visuelle like høyt som smaken er lett å se av bildet.

Torsk tricolore

Torsk tricolore

Fremgangsmåte

Torsk:
Skjær loffskivene til samme størrelse som torskebitene.
Salte/pepre filetene og press en loffskive på den ene siden av hver av dem. Stek i smør/olje med loffskivene ned og snu når de har fin farge.

Grønnkålstuing:
Stek sjalottløk myk i oljen, ha i finsnittet grønnkål og eplesaft/vegeta og la alt bli mørt før det kjøres i blender.

Gulrotstrimler:
Kok opp sitron/vann med sukker og ingefær. Ha i gulrøtter og kok til de fremdeles har beholdt noe tyggemotstand.

Anretning:
Legg opp gulrotstrimler midt på hver tallerken med grønnkål rundt. Plasser fisken oppå gulrøttene og pynt med krepsehaler og skogsyre på toppen. Strø noen epleterninger og baconbiter rundt. 

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

Sendt inn av Joran Tveterås

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Italia
    Italia
    Volum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget
    84 POENG
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her